Peškafondo

Iznadprosječna tajna

Iznadprosječna tajna

Ma blago se našoj Gradskoj upravi koja radi tako dobro i učinkovito i kad može svojim zaposlenicima dijeliti nagrade za uspješan i kvalitetan rad. I ne bilo kakve nagrade, već one novčane.

Njih čak dvanaest ostvarilo je 'nadprosječne' rezultate, pa im je za taj trud isplaćeno gotovo 75 tisuća kuna. Neto dabome i sve to u samo dva mjeseca ove godine!
 

To gradonačelnik Vlahušić, koji je do utorka bio na 'tripu' u Americi nikad ne bi dozvolio. Pa zna se da je njegova Uprava javna i transparentna, da u njega nema ničega tajnog i da on ništa, ama baš ništa, ne skriva pred javnosti.  I zato su se tih šesnaest odličnika odvažili nešto tako zataškat' kad je ovaj na putu

Ma zamislite molim vas, oni su radili iznadprosječno! Tako su dobro obavljali svoj svakodnevni posao i za to su nagrađeni dodatkom na plaću. Koja pažnja, baš prava idila. I kad smo odlučili doznati kojih to 12 pročelnika i zaposlenika gradske uprave ima tako predan i brižan odnos prema radu uznemirili smo duhove. Gradske službe su odugovlačile s odgovorom, da bi na kraju dobili e-pisamce kako su imena povlaštenih zaposlenika koji su dobili po par tisuća kuna (a možda i više) nagrade, tajna.

Zaboga, zar je način tajiti imena onih koji rade, zar njih ne bi trebalo dodatno javno pohvaliti, i zar im ne bi trebalo objaviti imena kao primjer svima drugima.

Ne, oni su se uzbudili i usplahirili, krenuli zivkat. Napravili cijelu pomutnju i sakrili se iza Zakona o zaštiti osobnih podataka. Pitam se i zašto… Zaboga, nismo tražili ništa osim imena onih koji su vrijedno radili i između sebe podijelili 75 'lakih' tisuća kuna.

Ma kad bolje promislite nije ni čudo da su tajili svoja imena, jer sigurno bi bili neshvaćeni. Sigurno bi ih kolege koje nemaju 'formulu' za iznadprosječne rezultate s prezirom gledali u hodniku, odbili bi im činit društvo dok ispijaju kavu ili s njima izletit 'preko posla' na placu po spenzu.

Uostalom, svi niti ne znaju da su se dijelile nagrade. E, i to bi mogao bit problem, pa su radi mira u kući, zataškali imena. Koja bi neugoda bila da recimo pročelnici (oni koji nisu nagrađeni) doznaju iz novina da su im pojedine kolege novčano nagrađene. Sigurno bi danima prebrojavali koliko su dokumenata potpisali, koliko su mailova poslali i koliko lista papira isprintali. I tad bi nastao drugi problem, jer ne bi ništa radili, nego pokušavali dokazat kako su i oni bili u kategoriji iznadprosječnih, ali ih nitko nije nominirao.

Stoga sam sigurna da su zaposlenici gradske uprave samostalno odlučili nešto proglasiti tajnom. To gradonačelnik Vlahušić, koji je do utorka bio na 'tripu' u Americi nikad ne bi dozvolio. Pa zna se da je njegova Uprava javna i transparentna, da u njega nema ničega tajnog i da on ništa, ama baš ništa, ne skriva pred javnosti. I zato su se tih šesnaest odličnika odvažili nešto tako zataškat' kad je ovaj na putu. Čovjek ostavi Grad tjedan dana, i evo što mu oni naprave. Nikome više nije za vjerovat'…

Adio Vam
 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović