Kultura

Izložba u Lazaretima “…u nastajanju…/…in the making…”

Posjet Dubrovniku kao dio ocjenjivačkog procesa za dodjelu titule Europske prijestolnice kulture jednom hrvatskom gradu, održat će se 21. ožujka 2016.

Svojevrstan prikaz cjelokupnog procesa dubrovačke kandidature članovi povjerenstva, ali i svi zainteresirani građani moći će vidjeti na izložbi “…u nastajanju…/…in the making…” u Lazaretima kao lokaciji koja predstavlja kontinuirano mjesto interakcije i izlaganja tijekom procesa kandidature.

Otvaranje izložbe je u subotu, 19. ožujka u 19 sati, a u Lazarete u završnici dubrovačke kandidature stižu i mladi afirmirani umjetnici koji djeluju u sklopu zagrebačkog autonomnog kulturnog centra Medika, jednog od ključnih mjesta zagrebačke alternativne kulture. Miron Milić, Stipan Tadić i Goran Rakić Chez u sklopu projekta „Take Over“ odnosno „Preuzimanje“ će svakodnevno stvarati, educirati zainteresirane o street art-u od petka do ponedjeljka, 21. ožujka u vremenu od 15 do 17 sati.

Autor najvećeg hrvatskog stripa Stipan Tadić zajedno će s građanima skicirati svoje viđenje arhitekture grada i njegovih stanovnika. To je tek početak novog rada „u nastajanju“. Miron Milić i Goran Rakić Chez stvorit će u Lazaretima umjetničku instalaciju od nekonvencionalnih materijala kroz rad sa zajednicom kako bi približili mladim Dubrovčanima street art scenu.

U okviru procesa pripreme dubrovačke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture akademski slikar, grafičar, ilustrator i street artist Miron Milić već je u sklopu projekta „Grad kandidat: Razotkrivanje“ napravio mural “Novi horizont” u luci Dubrovnik.

Goran Rakić Chez je hrvatski grafiti umjetnik koji je od devedesetih aktivan u području urbane, i oslikao je brojne gradove diljem Europe.

Pročitajte još

‘PASIJA’ MERCEDES BRATOŠ Jarke boje života na izložbi u Sponzi

Dulist.hr

U MATICI ISELJENIKA Izložba slika i skulptura dubrovačkih umjetnika

Dulist

PREDSTAVLJEN RAZNOLIK SADRŽAJ Zatvoreni Dani kreativnih i kulturnih industrija 2019.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija