Kultura

IZLOŽBA U FLORI Aleksandar Bezinović i njegove ‘Zaboravljene lozinke’

IZLOŽBA U FLORI Aleksandar Bezinović i njegove 'Zaboravljene lozinke'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora otvaraju izložbu Aleksandra Bezinovića Zaboravljene lozinke u utorak 28. srpnja 2020. u 20 sati u Galeriji Flora.

Ciklus kojim se Aleksandar Bezinović drugi put samostalnom izložbom predstavlja dubrovačkoj publici naizgled je potpuno drugačiji od ranije predstavljenih radova –u recentnom ciklusu, primjerice izostaje bilo kakva figuracija i, gotovo u potpunosti, izostaje boja. Pa ipak, problematiziranje samog slikarskog medija i stalna međuigra između stvaranja i rastvaranja, nastajanja i nestajanja, imanentne su i starijim i predstavljenim novim apstraktnim slikama, koje umjetnik enigmatski naziva „zaboravljenim
lozinkama“. Bezinović u ovim monokromatskim radovima, ponovno barata sa suprotnostima – ravne linije i lazurni namazi u stalnom su dijalogu s oblinama, iskrzanim potezima, ukazivanjima na materičnost, fizičnost kako podloge, tako i aplicirane boje. Likovni sustav je zatvoren samo onoliko koliko treba odstupanjima da ukažu na njegovu nedovršenost i nesavršenost, a opći dojam je slojevitost koja inducira energijom te reducirane posne oblike.

Izložba se može pogledati do 15. kolovoza.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist