Kultura

Izložba Proljeće u mom herbariju

Izložba Proljeće u mom herbariju

U sklopu četvrtog festivala Čovjek na zemlji koheg organizira Udruga Čovjek na Zemlji danas je u Prirodoslovnom muzeju u Dubrovniku otvorena izložba Proljeće u mom herbariju.

– Ova izložba je krovni događaj projekta koji se zadnjih nekoliko tjedana organizira u suradnji s udrugom Kinookus.  Zove se Proljeće u mom herbaruju a namjera je bila osnovnoškolce poučiti o našim lokalnim sortama biljaka, zdravoj prehrani, slow food filozofiji. Djeca su izrađivala herbarij od recikliranog materijala sa jestivim biljkama koje sada ovdje moženo vidjeti na izložbi. Sudjelovalu je 15 učenika 5. i 6. razreda OŠ Marina Držića – rekla nam je Marieta Čalić tajnica udruge Čovjek na zemlji

Nakon otvaranja izložbe,  djeca su dobila diplomu i nagradu za svoj trud, nakon čega su  sudjelovala na radionici Okusi i mirisi ljeta koju su vodili članovi udruge Populus.

Inače udruga Čovjek na Zemlji promovira teme zdravog života.
– Svake godine obrađujemo različite teme od obnovljivih izvora energije, zdrave prehrane, do ekološke poljoiprivrede, a ove godine smo se odlučili posvetiti smislu putovanja, zdravoj prehrani, botanici i tradicijskim obrtima. Program se odvija na nekoliko lokacija. Danas je dan posvećen botanici i djeci. Imamo jako puno radionica za djecu i predavanja o zaštićenim biljkama Dalmacije i sve se događa u Prirodoslovnom muzeju u Dubrovniku. Sutra planiramo botaničku šetnju po Srđu, ali vidjet ćemo kakvo će vrijeme biti, a poslijepodne u Kinu Slavica organizirat ćemo piknik druženje na dekici – naglasila je Čalić.

Inače, riječ je o festivalu koji promovira zdrav život, zaštitu okoliša i održivi razvoj ove godine nudi šaroliki program radionica, predavanja i filmova na teme održivog putovanja, sporta, botanike, tradicijskih zanata, obiteljskih odnosa, ribarenja i  poljoprivrede. Festival je započeo jučer masovnom biciklističkom điratom oko Grada na kojoj se pridružilo više od 80 građana i ljubitelja biciklizma, te su napravili masovni đir kojim se željelo pokazati da i biciklisti sudjeluju i postoje i ovom gradu.

Program se ostvaruje suradnjom udruge Čovjek na Zemlji sa sljedećim institucijama i udrugama: Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Arheološki park Orsula, Kinematografi Dubrovnik,  Art radionica Lazareti, Zavičajni muzej Konavala, Agroturizam Konavle, Udruga Populus, Slow Food Dubrovnik, Adventure Dalmatia, Udruga Kinookus, MK Dvije Rote i HPD Sniježnica.
 

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist