Kultura

IZLOŽBA ‘PLANET X’ IVANE MILOGLAV IVANKOVIĆ Koliko nam Zemlja daje, a mi ju uništavamo…

IZLOŽBA 'PLANET X' IVANE MILOGLAV IVANKOVIĆ Koliko nam Zemlja daje, a mi ju uništavamo...

Htjela sam Zemlju pokazati kao osobu koja živi na nekom planetu i što se s njom događa. Unutarnja pitanja koja su povezana sa svime što se oko nas na svijetu događa. Pitanje što mi radimo na ovoj Zemlji, koliko nam ona daje, a mi ju uništavamo – rekla je umjetnica Ivana Miloglav Ivanković na otvorenju svoje multimedijalne izložbe pod nazivom ‘Planet X’ u galeriji Flora u subotu navečer.

Atmosferični prikaz krajolika Planeta X može se vidjeti kroz skulpturu i video na multimedijalnoj izložbi koja se usredotočuje na lik HEART, umjetničin pseudonim, ali i lik koji utjelovljuje naš planet.

– U videu je prikazan lik pod imenom HEART, što je pseudonim i anagram za Earth (Zemlja). Ta Zemlja živi na Planetu X i piše scenarije, što će se događati sa Zemljom, to je cijela priča. Na svemu sam počela u Lazaretima prošle godine gdje je bila prikazana kratka priča pod imenom Intro, i zapravo je uvod u sve. Želim raditi seriju radova te ih, kao i lik HEART, prikazivati kroz razne medije na budućim izložbama – naglasila je.

Osim trenutnih događanja i opasnosti koje donosi uništavanje prirode, Miloglav Ivanković kao jednu od inspiracija navodi transhumanizam, i opasnost od gubitka ljudskosti. Kaže kako iduće poglavlje lika Heart ne možemo očekivati iduće godine, ali ne zbog manjka ideja, jer naime već ima ideje za nove scenarije i izložbe o Planetu X i liku HEART.

Izložba za koje zanimaju nova iskustva i atmosferična umjetnost ostaje otvorena do 7. rujna. i može se posjetiti svakim danom od 18 do 22 sata.

Ivana Miloglav Ivanković rođena je 1986. godine u Dubrovniku. 2009. godine diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Duje Jurića. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HDLUDU-a i HZSU-a. Živi i radi u Dubrovniku.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist