Kultura

IZLOŽBA ORIGAMI MAJSTORICE ‘Družite se i razmjenjujte ideje u papiru’

IZLOŽBA ORIGAMI MAJSTORICE 'Družite se i razmjenjujte ideje u papiru'

‘Kreacije u papiru – origami’ naziv je izložbe origami majstorice Sanje Srbljinović Čuček koja se u petak navečer otvorila u Narodnoj knjižnici Grad.

Origami majstorica kreacijama u papiru predstavlja origami kao inovativni ključ znanosti i umjetnosti.

Naziv origami dolazi od japanskih riječi oru (savijati) i kami (papir), a danas je međunarodni pojam za savijanje papira koje je započelo tradicionalnim japanskim umijećem. Odnosi se na savijanje papira u todimenzionalne figure životinja, ljudi, predmeta i apstraktnih oblika.

-Posebno bi mi bilo drago da osnujete dubrovački origami klub, da se družite i razmjenjujete ideje u papiru, međusobno i s kolegama iz drugih origami asocijacija i klubova. Hrvatsko origami društvo može pomoći svojim kontaktima i iskustvom. Budimo aktivni dio međunarodne origami zajednice! – rekla je Srbljinović Čuček.

Hrvatsko origami društvo osnovano je 2012., a ovom izložbom i prezentacijom cilj je privući nove origami autore.

Izložba je dio projekta „Origami radionice“ kojeg zajedno provode Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačke knjižnice, a obuhvaća izložbu i seriju od deset radionica koje se od 9. veljače održavaju četvrtkom u Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Gostovanje Sanje Srbljinović Čuček završit će u subotu, 1. travnja, predavanjem i prezentacijom origamija u 11 sati u Narodnoj knjižnici Grad.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist