Kultura

IZLOŽBA ORIGAMI MAJSTORICE ‘Družite se i razmjenjujte ideje u papiru’

‘Kreacije u papiru – origami’ naziv je izložbe origami majstorice Sanje Srbljinović Čuček koja se u petak navečer otvorila u Narodnoj knjižnici Grad.

Origami majstorica kreacijama u papiru predstavlja origami kao inovativni ključ znanosti i umjetnosti.

Naziv origami dolazi od japanskih riječi oru (savijati) i kami (papir), a danas je međunarodni pojam za savijanje papira koje je započelo tradicionalnim japanskim umijećem. Odnosi se na savijanje papira u todimenzionalne figure životinja, ljudi, predmeta i apstraktnih oblika.

-Posebno bi mi bilo drago da osnujete dubrovački origami klub, da se družite i razmjenjujete ideje u papiru, međusobno i s kolegama iz drugih origami asocijacija i klubova. Hrvatsko origami društvo može pomoći svojim kontaktima i iskustvom. Budimo aktivni dio međunarodne origami zajednice! – rekla je Srbljinović Čuček.

Hrvatsko origami društvo osnovano je 2012., a ovom izložbom i prezentacijom cilj je privući nove origami autore.

Izložba je dio projekta „Origami radionice“ kojeg zajedno provode Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačke knjižnice, a obuhvaća izložbu i seriju od deset radionica koje se od 9. veljače održavaju četvrtkom u Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Gostovanje Sanje Srbljinović Čuček završit će u subotu, 1. travnja, predavanjem i prezentacijom origamija u 11 sati u Narodnoj knjižnici Grad.

Pročitajte još

REDATELJ IVAN PLAZIBAT ‘Djeca recesije’ su divlja, heavy-metal predstava koja ne podilazi publici

Dulist

USUSRET SV. VLAHU Nives Opačić o dubrovačkim svetačkim i svjetovnim imenima

Dulist.hr

REKORDNA BROJKA Vidrin dom 2019. posjetilo 43 370 ljudi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija