Kultura

Izložba ‘Oceani’ otvara se i u samostanu na Lopudu

Izložba 'Oceani' otvara se i u samostanu na Lopudu

Nakon što je u srijedu navečer u organizaciji TBA21-Academy u Umjetničkoj galeriji otvoren njen prvi dio, novinari su u četvrtak ujutro dobili priliku obići drugi dio međunarodne izložbe ‘Oceani. Pogled na svijet kroz dijalektiku plime i oseke’ u prizemlju novoobnovljenog franjevačkog samostana Gospe od Špilice na Lopudu.

Izložba istražuje kulturne, političke, sociološke i biološke dimenzije oceana kroz multimedijalne instalacije, video radove, fotografije i skulpture sedamnaest umjetnika.

-Izložba je prvi put došla na obalu mora, nakon Beča i Francuske. Većina djela su izvedena na ekspediciji na Tihom Oceanu, a sad je vraćamo moru. Lopud je za fondaciju bio mjesto promišljanja i razgovora i integralni je dio ovog programa, načina na koji mislimo i radimo – rekao je ravnatelj TBA21-Academy Markus Reymann.

-Izložbom želimo dati drukčiji pogled na svijet, kakav bi bio kad bi gledali iz oceana – istaknula je kustosica izložbe Stefanie Hessler.

Lopudski dio izložbe, koja je prethodno održana u Austriji i Francuskoj a slijedi joj posjet Bostonu, Karibima i Polineziji, bit će svečano otvoren u petak 6. srpnja za ograničen broj posjetitelja, a za javnost će biti otvoren od 10. srpnja. Izložbeni dio u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik ostaje otvoren do 30. rujna 2018. godine.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist