Kultura

Izložba o međuljudskim odnosima u četvrtak u Lazaretima

‘Susretanja’, izložba o međuljudskim odnosima Ivana Šeremeta, otvorit će se ovog četvrtka, 18. listopada, u 20 sati u Art radionici Lazareti.

Ivan Šeremet multimedijalni je umjetnik, živi u Slavonskom Brodu. U svome radu opservira prostor u kojem živi. To su osobna iskustva ispod kojih se javlja distancirani humor ali i poruga prema nekooperativnom okruženju, a u izložbi možete uživati do 9. studenog svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

O sebi će autor zapisati:

Moji umjetnički objekti sve više napuštaju određenost matrijalnošću i formom. Polazište nalaze u sveukupnosti ljudskih relacija i njihovom društvenom kontekstu. Oslobađaju se autonomnosti, a prihvaćaju slučajno nastale modele. Dakle, umjesto intimistički građenih oblika to su prijedlozi za nova druženja na bazi drugačijeg shvaćanja međuljudskih odnosa.

Unatoč svojoj produkcijskoj površnosti i strukturnoj krhkosti kao i nepristajanju na fiksiranost i završetak, duboko zadiru u supstanciju bivanja. Ova izložba, proizašla iz monografskog spektra interesa samo je još jedan od načina otpora pritisku društvenog spektakla, ali istovremeno i poticanje sna te toliko potrebne duhovne vrijednosti čovječanstva.

Više potražite ovdje.

 

Pročitajte još

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dulist

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

‘ZANESENOST SLIKANJA TUŠEM’ Izložba Kineske akademije u Umjetničkoj galeriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija