Kultura

Izložba o međuljudskim odnosima u četvrtak u Lazaretima

Izložba o međuljudskim odnosima u četvrtak u Lazaretima

‘Susretanja’, izložba o međuljudskim odnosima Ivana Šeremeta, otvorit će se ovog četvrtka, 18. listopada, u 20 sati u Art radionici Lazareti.

Ivan Šeremet multimedijalni je umjetnik, živi u Slavonskom Brodu. U svome radu opservira prostor u kojem živi. To su osobna iskustva ispod kojih se javlja distancirani humor ali i poruga prema nekooperativnom okruženju, a u izložbi možete uživati do 9. studenog svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

O sebi će autor zapisati:

Moji umjetnički objekti sve više napuštaju određenost matrijalnošću i formom. Polazište nalaze u sveukupnosti ljudskih relacija i njihovom društvenom kontekstu. Oslobađaju se autonomnosti, a prihvaćaju slučajno nastale modele. Dakle, umjesto intimistički građenih oblika to su prijedlozi za nova druženja na bazi drugačijeg shvaćanja međuljudskih odnosa.

Unatoč svojoj produkcijskoj površnosti i strukturnoj krhkosti kao i nepristajanju na fiksiranost i završetak, duboko zadiru u supstanciju bivanja. Ova izložba, proizašla iz monografskog spektra interesa samo je još jedan od načina otpora pritisku društvenog spektakla, ali istovremeno i poticanje sna te toliko potrebne duhovne vrijednosti čovječanstva.

Više potražite ovdje.

 

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist