Kultura

Izložba o međuljudskim odnosima u četvrtak u Lazaretima

‘Susretanja’, izložba o međuljudskim odnosima Ivana Šeremeta, otvorit će se ovog četvrtka, 18. listopada, u 20 sati u Art radionici Lazareti.

Ivan Šeremet multimedijalni je umjetnik, živi u Slavonskom Brodu. U svome radu opservira prostor u kojem živi. To su osobna iskustva ispod kojih se javlja distancirani humor ali i poruga prema nekooperativnom okruženju, a u izložbi možete uživati do 9. studenog svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

O sebi će autor zapisati:

Moji umjetnički objekti sve više napuštaju određenost matrijalnošću i formom. Polazište nalaze u sveukupnosti ljudskih relacija i njihovom društvenom kontekstu. Oslobađaju se autonomnosti, a prihvaćaju slučajno nastale modele. Dakle, umjesto intimistički građenih oblika to su prijedlozi za nova druženja na bazi drugačijeg shvaćanja međuljudskih odnosa.

Unatoč svojoj produkcijskoj površnosti i strukturnoj krhkosti kao i nepristajanju na fiksiranost i završetak, duboko zadiru u supstanciju bivanja. Ova izložba, proizašla iz monografskog spektra interesa samo je još jedan od načina otpora pritisku društvenog spektakla, ali istovremeno i poticanje sna te toliko potrebne duhovne vrijednosti čovječanstva.

Više potražite ovdje.

 

Pročitajte još

S prvim danom lipnja otvara se ljetno kino Jadran

Dulist

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija