Natrag
18.2.2019 17:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izložba o međuljudskim odnosima u četvrtak u Lazaretima

17.10.2018 @ 22:22 Dulist Kultura

Podijelite:

‘Susretanja’, izložba o međuljudskim odnosima Ivana Šeremeta, otvorit će se ovog četvrtka, 18. listopada, u 20 sati u Art radionici Lazareti.

Ivan Šeremet multimedijalni je umjetnik, živi u Slavonskom Brodu. U svome radu opservira prostor u kojem živi. To su osobna iskustva ispod kojih se javlja distancirani humor ali i poruga prema nekooperativnom okruženju, a u izložbi možete uživati do 9. studenog svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

O sebi će autor zapisati:

Moji umjetnički objekti sve više napuštaju određenost matrijalnošću i formom. Polazište nalaze u sveukupnosti ljudskih relacija i njihovom društvenom kontekstu. Oslobađaju se autonomnosti, a prihvaćaju slučajno nastale modele. Dakle, umjesto intimistički građenih oblika to su prijedlozi za nova druženja na bazi drugačijeg shvaćanja međuljudskih odnosa.

Unatoč svojoj produkcijskoj površnosti i strukturnoj krhkosti kao i nepristajanju na fiksiranost i završetak, duboko zadiru u supstanciju bivanja. Ova izložba, proizašla iz monografskog spektra interesa samo je još jedan od načina otpora pritisku društvenog spektakla, ali istovremeno i poticanje sna te toliko potrebne duhovne vrijednosti čovječanstva.

Više potražite ovdje.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana