Kultura

IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA Mladi umjetnici ulaze u novo razdoblje, slobodno i izazovno

IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA Mladi umjetnici ulaze u novo razdoblje, slobodno i izazovno

Završna maturalna izložba učenika Slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića otvorila se u petak navečer u Galeriji mladih u prostorima nekadašnjeg zaraznog odjela stare bolnice.

Svoje radove izlagali su Franka Erceg, Nicole Fernandez, Marija Kalinić, Antonela Knežević, Mihaela Kralj, Petra Marić, Marijana Murati, Ivona Raič, Mara Šačić, Tara Šipčić, Ernest Vierda, Rea Vukosavić i Marija Zvrko, koji su samostalno osmislili izložbeni postav.

Na radu učenicima su čestitali voditelj Galerije mladih Davor Lucianović, njihova mentorica profesorica Ivana Selmani i ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Slobodan Begić, koji je i otvorio izložbu.

-Osim izrade maturalnog rada, iznimno smo ponosni i na činjenicu da su učenici samostalno osmislili i izložbeni postav, koji je ove godine realiziran u ‘Galeriji mladih’, smještenoj u školskoj zgradi u kojoj su intenzivno boravili posljednje četiri školske godine. Time je njihov radni i u velikoj mjeri životni prostor, prepun njihove školske intime najednom postao otvoren, potpuno izložen doticajima vanjskog, ‘stranog’ svijeta. Sve ovo budi jasnu asocijaciju na jedno posve novo životno razdoblje prema kojem kreću – napuštajući staro i poznato, stupajući u nešto novo i neočekivano, ali slobodno i izazovno. Na tom putu poželimo im sreću! – ističe mentorica, prof. Ivana Selmani.

Izložba se može razgledati do 31. svibnja 2019., svaki radni dan, od 11 do 16 sati.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist