Natrag
22.6.2018 09:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izložba ‘Kroz dječje oči – drugi susret’ u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

14.1.2018 @ 13:17 Dulist Kultura

Podijelite:

Otvarenje izložbe ‘Kroz dječje oči – drugi susret’ održat će se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u utorak 16. siječnja s početkom u 18 sati.

Autori izložbe djeca su s poteškoćama u razvoju koja su od listopada 2015. do listopada 2017. godine pohađala radionice izrade keramike i na njima izradila keramičke predmete različite tematike.

Ciljevi radionica bili su upoznavanje djece (i odraslih) s medijem keramike, poticanje kreativnosti, jačanje koncentracije, unapređivanje fine motorike, poticanje socijalizacije kroz suradnju, prihvaćanje pravila i zajedničko druženje.

Radionice koje su dio programa neformalnoga obrazovanja Sveučilišta u Dubrovniku, osmislile su akademska umjetnica i docentica Kristine Kojan Goluža i magistra psihologije Tena Erceg. Uz navedene voditeljice, radionice su se održavale uz veliku pomoć i podršku Romane Manenice, mag. art. te Marije Rajić Čampara, studentice na Odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku. Potporu radionicama pružila je i edukatorica – rehabilitatorica Anita Šimović kao i učiteljice iz OŠ Marina Držića u Dubrovniku. Kroz cijeli su stvaralački proces bili uključeni i roditelji djece koji su im bili najveća podrška.

Ovo je druga izložba s radovima navedene djece uključene u radionice i za razliku od prošlogodišnje koja sa održala u palači Sponza u siječnju 2017., posjetitelji će prilikom otvaranja izložbe biti u mogućnosti donirati sredstva ili kupiti izložene predmete, a sva će se sredstva utrošiti u daljnji rad s djecom.

Izložba će trajati tjedan dana, do 23. prosinca.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana