Natrag
19.2.2019 22:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izložba Josipa Škerlja u Matici iseljenika

10.4.2013 @ 12:58 Ana Prohaska Kultura
4;4

Podijelite:

Izložba akademskog slikara Josipa Škerlja bit će otvgorena u četvrtak 11. travnja u 12 sati u Galerija Hrvatske matice iseljenika, na adresi Petilovrijenci 7.

"(…) Sve Škerljeve slike sadržavaju dozu humora, bilo da se poigrava jednoznačnim i svakidašnjim gestama i znakovima, bilo da naprosto okreće likove naglavce ili se, pak, poigrava njihovim oblicima i veličinama kao kod Lede. Čak ni u padu anđela, odnosno biblijskoj temi početka zla, nema ni trunka tragedije ili apokaliptičnosti, a trbušaste žene toliko su za njega karakteristične da ciklus bez njih gotovo da i nije njegov. Taj se ludik ili „zaigrani igrač“, kako ga slikovito naziva Karaman, u tolikoj mjeri usadio u tkivo Grada, u njegovu svakodnevicu, da kada god vidimo Škerlja na Stradunu ili koju njegovu sliku u ateljeu ili na izložbi, dan postane, barem za onu najmanju mjernu jedinicu, veseliji. (…)"- napisao je Marin Ivanović,u predgovoru kataloga koji prati ovu izložbu.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana