Kultura

Izložba ‘Galateja’ Fadila Vejzovića

Vejzović Galateja

Izložba akademskog slikara i grafičara Fadila Vejzovića pod nazivom ‘Galateja’ bit će otvorena u srijedu, 9. srpnja u 21.30 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika gdje se nalazi jedan dio izložbe, dok se drugi ciklus iste nalazi u Atelijeru Pulitika.

Opisujući izložbu, autor ovog izložbenog projekta, Andrija Seifried u katalogu je zapisao:

”Ovi radovi oslanjaju se na lik Galateje koja se gubi u prostoru i vremenu koji kod Fadila Vejzovića nisu omeđeni, već su svevremenski, gotovo univerzalni. Ovdje se radi o sigurnoj ruci školovanog ‘arhitekte’ i senzibilitetu slikara za kojeg je umjetnost beskrajna, božanstvena sloboda stvaranja.”

Izložba ostaje otvorena do  nedjelje, 10. kolovoza 2014. godine. Radno vrijeme je svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 do 20 sati.

Biografija:

Fadil Vejzović rođen je 1943. u Sarajevu. Od 1962.-1966. studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1969. do danas djeluje samostalno i kao član grupe Brezovica. Od 1970. do 1975. polazio je postdiplomski studij grafike i slikarstva na Akademie der bildende Künste u Nürnbergu. Od 1976. do 1986. radio je u magazinu Start kao ilustrator i grafički urednik. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a izložbe redovito održava diljem Hrvatske i svijeta te je od 2007. u stalnom postavu Moderne galerije Zagreb. Živi i radi u Zagrebu.

Pročitajte još

‘JEZIKU JE SVEJEDNO’ Predavanje o hrvatskom između znanosti i ideologije

Dulist

‘JEDINSTVEN JE, ZANIMLJIV, MOJ’ Mišo Baričević izložio svoj Dubrovnik ‘I – XII’

Dulist

‘DUBROVNIK I – XII’ U Narodnoj knjižnici izlaže gospar Mišo Baričević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija