Natrag
22.6.2018 09:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izložba ‘Dubrovnik u Domovinskom ratu’ do kraja listopada u Zagrebu

11.9.2017 @ 6:48 Dulist Aktualno

Podijelite:

Do kraja listopada u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu možete pogledati gostujuću izložbu ‘Dubrovnik u Domovinskom ratu’, koju je priredio Muzej Domovinskog rata iz Dubrovnika.

Naime, izložba je otvorena 30. ožujka 2017., a kako su organizatori tada istaknuli kako je izabrano upravo ovo vrijeme, budući je u ovoj godini iznimno važna dvadeset peta obljetnica, nepravedno zanemarene u znanstvenoj i stručnoj javnosti, najveće napadne operacije Hrvatske vojske u 1992. godini, kojom je u potpunosti oslobođen hrvatski Jug. Ujedno, ove godine navršava se i punih deset godina od pokretanja postupka osnivanja Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik.

Na izložbi je predstavljeno više od 350 predmeta iz muzejskih zbirki i popraćena je dokumentarnim video snimkama koji prikazuju sav besmisao agresorskog razaranja Grada, te patnju i stradanja njegovog stanovništva.

 

Smještaj Muzeja u ‘In situ’ prostorima tvrđave Imperijal na Srđu, mjestu gdje su vođene presudne borbe s agresorom i gdje je Dubrovnik očuvao svoju slobodu, u velikoj mjeri doprinio je stalnom porastu broja godišnjih posjeta. Tako je u 2016. zabilježen rekordan broj od 63 tisuće stranih i 12 tisuća domaćih posjetitelja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana