Aktualno

Izložba ‘Dubrovnik u Domovinskom ratu’ do kraja listopada u Zagrebu

Izložba 'Dubrovnik u Domovinskom ratu' do kraja listopada u Zagrebu

Do kraja listopada u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu možete pogledati gostujuću izložbu ‘Dubrovnik u Domovinskom ratu’, koju je priredio Muzej Domovinskog rata iz Dubrovnika.

Naime, izložba je otvorena 30. ožujka 2017., a kako su organizatori tada istaknuli kako je izabrano upravo ovo vrijeme, budući je u ovoj godini iznimno važna dvadeset peta obljetnica, nepravedno zanemarene u znanstvenoj i stručnoj javnosti, najveće napadne operacije Hrvatske vojske u 1992. godini, kojom je u potpunosti oslobođen hrvatski Jug. Ujedno, ove godine navršava se i punih deset godina od pokretanja postupka osnivanja Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik.

Na izložbi je predstavljeno više od 350 predmeta iz muzejskih zbirki i popraćena je dokumentarnim video snimkama koji prikazuju sav besmisao agresorskog razaranja Grada, te patnju i stradanja njegovog stanovništva.

 

Smještaj Muzeja u ‘In situ’ prostorima tvrđave Imperijal na Srđu, mjestu gdje su vođene presudne borbe s agresorom i gdje je Dubrovnik očuvao svoju slobodu, u velikoj mjeri doprinio je stalnom porastu broja godišnjih posjeta. Tako je u 2016. zabilježen rekordan broj od 63 tisuće stranih i 12 tisuća domaćih posjetitelja.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist