Aktualno

IZGUBILA 21 LITRU KRVI! Zbog zaostale posteljice 19 dana nakon poroda ostala bez maternice

IZGUBILA 21 LITRU KRVI! Zbog zaostale posteljice 19 dana nakon poroda ostala bez maternice

Javnost ovo mora saznati – započela je priču Iva Funtek, javnosti poznata po brojnim humanitarnim akcijama, o traumtičnom iskustvu koje je njena sestra Đurđica K. proživljavala dva dana u Općoj bolnici Dubrovnik.

– Moja sestra rodila je 28. rujna ove godine. Prije samog poroda, njen ju je ginekolog Tomislav Lisica poslao da šeće po Odjelu, iako je bila otvorena četiri prsta i imala trudove. Babice su rekle kako je za rađaonu, no njih se očito ne sluša i moraju šutjeti. Sestra je rodila oko ponoći bez doktora, koji nije prisustvovao porodu, niti ju je pregledao nakon poroda! Sve je bilo na babicama – od poroda, šivanja… – rekla je Funtek.

Tek nakon poroda uslijedila je borba za život njezine sestre. Kako ističe, ‘ne želi da se ikome dogodi’. Otpuštena je iz bolnice, a nije pregledana. Funtek ne želi da se ikome ovo dogodi.

– U sestri je ostao komad posteljice koja se zaljepila za stijenku maternice, zbog čega je nastala sepsa i obilno krvarenje. Nakon desetak dana (u utorak), primljena je u bolnicu, kako bi se reklo – 5 do 12. Ginekolog Mladen Miović ju je morao čak dva puta kiretirati. Nakon toga je dobivala puno krvi jer je sve izlazilo iz nje. Bila je doslovno polumrtva, ni kiretaže joj nisu pomogle. Maternica je bila toliko istrgana zbog svega, da se rasprsla u njoj. Idućeg dana, u srijedu, sastao se konzilij OB Dubrovnik te je hitno operirana. Kako bi ostala živa, odstranili su joj cijelu maternicu. Doktor Mladen Miović mi je doslovno rekao: ‘Da nije operirana u 8, ne bi dočekala podne’. Moja sestra koja ima 34 godine. U kratkom roku, od zdrave žene postala je – invalid! – sa zaprepaštenjem nam ističe.

Njena sestra izgubila je veliku količinu krvi. Naime, primila je čak 85 doza što oko 21 litra krvi!

– Ispraznila je dubrovačke zalihe, zbog čega su morali objaviti javni apel prikupljanja krvi. Po terenu su išli skupljati krv – čak do Pelješca – rekla nam je Funtek.

– Naći će se jedna mama, jedna žena kojoj će se dogoditi isto ovo. Sve pohvale babicama i doktoru Mioviću i svim darovateljima krvi. Moja sestra je sad izvan životne opasnosti, na čemu zahvaljujem Bogu i njima. No bolnici će slijediti tužba. Uz pristanak sestre, želim ukazati na ovaj nemar koji se dogodio, apelirati na javnost kako se ovo ne bi ponovilo. Nisu nam bitni novci – zaključuje Funtek.

Za komentar smo tražili i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marija Bekića. Ističe, da je prema njemu dostupnim informacijama vezanim uz pacijenticu, liječenje provedeno u skladu s pravilima medicinske struke i deontologije.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist