Grad

IZGRADNJA OBORINSKE ODVODNJE Dvadeset dana privremene regulacije prometa u Vukovarskoj ulici

IZGRADNJA OBORINSKE ODVODNJE Dvadeset dana privremene regulacije prometa u Vukovarskoj ulici

U ponedjeljak 15. listopada počinju radovi na izgradnji II. faze oborinske odvodnje Vukovarske ulice i na sanaciji dijela sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda.

Kako bi se što manje remetilo funkcioniranje brojnih institucija, čija su sjedišta smještena na ovom potezu, ali i osiguralo što nesmetanije odvijanje prometa sami radovi bit će podijeljeni u tri podfaze, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Za vrijeme izvođenja prve podfaze, od 15. listopada 2018. godine do 5. studenog 2018. primjenjivat će se privremena prometna regulacija, i to:

  • U Vukovarskoj ulici, od spojne ceste pored zgrade ex-Zagrebačke banke pa do spojne ceste Ulice dr. Ante Starčevića i Vukovarske, kod Atlant centra, prometovat će se samo jednim, sjevernim, odnosno desnim trakom.
  • Spojna cesta između Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića (pored Atlant centra) postaje jednosmjerna, i to s jednim izlaskom u smjeru Starčevićeva-Vukovarska, odnosno zadržava se postojeći smjer prometa u prometnom traku uz zgradu Atlant centra.
  • Spojna cesta između Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića pored zgrade ex-Zagrebačke banke pretvara se u slijepu prometnicu koja sad postaje dvosmjerna (ulaz/izlaz s Ulice dr. Ante Starčevića) uz zabranu prometovanja za teretna vozila, osim za vozila gradilišta.
  • Postojeća autobusna stanica ispred Tommy centra premješta se na poziciju niže u Vukovarskoj ulici, odnosno u neposrednoj blizini ulaza u bivšu ‘Remizu’.
  • Postojeći semafor kao i pješački prijelaz ispred Tommy centra u Vukovarskoj ulici se ukida, a novi pješački prijelaz postavit će se kod Atlant centra.
  • Javni parking ispred bazena se zadržava, ali se mijenja ulaz/izlaz s parkinga. Tako će se u prvoj podfazi izvođenja radova postojeći ulaz parkinga zatvoriti, a novi ulaz će se osigurati preko rampe parkinga OTP banke koji će na taj način sporednom prometnicom između OTP banke i bazena biti povezani, uz napomenu da parking ispred banke i dalje ostaje privatni, a ne javni.

– Molimo sve sudionike u prometu i cijenjene građane da se kretanje prilagode privremenoj prometnoj regulaciji, kao i za razumijevanje i strpljenje jer se radi o važnoj investiciji čije izvođenje je, zbog položaja prometnice u samom poslovnom središtu, iznimno zahtjevno – ističu iz Grad Dubrovnika te dodaju kako će o drugim podfazama izgradnje javnost biti pravovremeno obaviještena.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist