Županija

IZGLASAN PRORAČUN ZA 2017. Karamatić: Ovo je ‘vodu vari, vodu ladi’!

IZGLASAN PRORAČUN ZA 2017. Karamatić: Ovo je 'vodu vari, vodu ladi'!

Županijska skupština izglasala je Proračun za 2017. godinu.

-Proračun je realan, uravnotežen, ali i razvojan. Iznosi 624 milijuna kuna, što je 27,5 milijuna više nego u 2016. godini. Sastavni dio su projekti koji će se financirati sredstvima Europske unije, od navodnjavanja do projekata zaštite prirode naše Javne ustanove. Neki će se realizirati već u idućoj godini. Osigurat ćemo stabilan rad Županije i svih korisnika proračuna – izjavio je o Proračunu za 2017. godinu župan Dobroslavić.

U ime Kluba HDZ-a vijećnik Ivo Miletić istaknuo je kako je Proračun realan, dok je vijećnik Mario Tevšić pitao koliko su umanjena sredstva s obzirom na promjenu poreza na dohodak. Ivo Žuvela ponovio je svoj zahtjev za 250.000 kuna sufinanciranja dežurstva hitne službe u Vela Luci, a Ivo Karamatić je istaknuo kako su proračuni s početka Dobroslavićevog mandata bili kvalitetniji.
-U Strategiji DNŽ poljoprivreda zauzima drugo mjesto, a ovo što je izdvojeno u Proračunu je smiješno. Pedeset tisuća kuna za stočarstvo. To je za pet krava. Najveći potencijal imamo u poljoprivredi pa ona mirita puno više pažnje i odgovornije ponašanje. U proračunu ne vidim rješavanje problema u školstvu, zdravstvu. Po potencijalu smo najbolji, ali ako ovako nastavimo uteć će nam ovo malo ljudi što je ostalo. Ovo je samo ‘vodu vari, vodu ladi’ – istaknuo je Karamatić.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist