Natrag
16.12.2018 23:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izglasan golf!

30.12.2013 @ 13:31 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2013. Drugo mjesto naše ljestvice zauzela je priča o izglasavanju golfa na Gradskom vijeću.

Na 2. sjednici Gradskog vijeća u utorak, 30. srpnja, priča o golfu na Srđu dobila je svoj epilog. Gradski vijećnici Dubrovačkog dogovora usvojili su UPU projekta ŠRC na Srđu, čime je stavljena točka na 'i' projektu golfa.

Svoj glas 'Za' dali su vijećnici koalicija HDZ-HSP AS, HNS-HSS, SDP-HSU (osim Tatjane Šimac Bonačić, koja je ostala suzdržana) te vijećnici DDS-a, dok su protiv bili vijećnici Kandidacijske liste grupe birača Igora Miošića, Stranke rada – Hrvatskih laburista te HSLS-a.

Taj čin pratilo je niz događaja koje bi se, šire gledano, moglo nazvati demokratskim folklorom. Nakon što 28. travnja na referendumu nije ostvarena izlaznost da bi se njegovi rezultati smatrali zakonski obvezujućim, samoj sjednici Gradskog vijeća prethodile su konferencije za tisak i priopćenja Kandidacijske liste građana birača „Srđ je Grad“, inicijative „Srđ je naš“, Društva arhitekata Dubrovnik…

Sama sjednica Gradskog vijeća kasnila je više od sat i pol vremena zbog prosvjeda aktivista inicijative Srđ je naš ispred zgrade Gradske vijećnice. Aktivisti su, naime, svojim tijelima spriječili ulaz vijećnicima u zgradu, pa su ovi morali dolaziti alternativnim ulazima. Na teren je izašla i interventna policija koja je imala posla tek u jednom incidentu u kojem su privedene tri osobe.

U prosvjedima su sudjelovali i umirovljenici i djeca, učitelji i umjetnici, stečajni upravitelji i hrvatski branitelji. Izvikivale su se parole i nosili transparenti. Građani su podnijeli ukupno 880 zahtjeva za sudjelovanje na sjednici, ali ih je odobreno tek devet, pri čemu vrijedi dodati da su se, vjerojatno prvi put u povijesti, i dubrovački novinari trebali akreditirati za ovu, pokazalo se, povijesnu sjednicu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana