Grad

IZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA Evo kako će izgledati nova tenis dvorana u Lapadu

IZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA Evo kako će izgledati nova tenis dvorana u Lapadu

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika izdao je građevinsku dozvolu za I. fazu projekta rekonstrukcije tenis terena i pratećih građevina Tenis kluba Dubrovnik.

Projekt je izradila tvrtka Alfaplan d.o.o., a u I. fazi odnosi se na natkrivanje dva terena tenis centra na Šetalištu kralja Zvonimira izgradnjom suvremeno oblikovane dvorane lučne konstrukcije visine 10 metara i raspona 38,45 metara.

Buduća teniska dvorana integrirana je u prostor i postojeći ambijent s izrazitom arhitektonskom osjetljivošću i uz zadovoljenje svih funkcionalnih zahtjeva, a prema potrebi moći će se koristiti i kao polivalentni prostor. Sveukupna natkrivena površina iznosi 1377 metara kvadratnih uz važnu činjenicu da su tlocrtne dimenzije tenis terena i okolnog korisnog prostora za igru utvrđene prema standardu Međunarodne teniske federacije (International Tennis Federation, ITF) za rekreaciju, a projektom su predviđeni tereni koji uključuju ‘double’ igru.

Druga faza, za koju je građevinska dozvola u procesu donošenja, odnosi se na uređenje tribina kapaciteta 850 mjesta s fitness centrom, svlačionicama, skladištem i uredima za administraciju.

Sveukupnim uređenjem kompleksa s izgradnjom nadstrešnice podiže se veća kvaliteta, bolja funkcionalnost i estetska vrijednost okruženja tenis centra. Tenis klubu Dubrovnik omogućit će organizaciju različitih međunarodnih natjecanja te priprema kroz čitavu godinu, a time i kontinuitet rada.

Projekt rekonstrukcije tenis terena u Lapadu vrijedan je 9,5 milijuna kuna i jedan je od 11 strateških ciljeva definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist