Natrag
14.12.2018 05:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Izbrisani smo potezom pera!’

4.6.2013 @ 19:51 Nikša Miletić Aktualno
11;11

Podijelite:

U Lazaretima je danas održana prezentacija budućeg izgleda bivše dubrovačke karantene.

Projekt je predstavio njegov autor dr. Željko Peković koji je istaknuo kako su od mogućih pet lađa koje se obnavljaju, jedna specijalizirana za izložbe, dvije idu linđu, dok ostali korisnici nisu precizirani.

To je izazvalo bijes korisnika, koji ističu kako im nitko nikada rekao ništa slično.

-Jasno, izbori su gotovi. Lagali su nas – među ostaim istaknula je predsjednica Deše Jany Hansel.

-Ovo neće proći, mi u Deši kupujemo socijalni mir. Preko 350 žena i nezaposlenih svaki dan imaju programe u Lazaretima – ogorčena je ona.

-Ovdje vidimo projekt koji je rađen mimo Povjerenstva, ali ovo im neće proći. Ja ću se boritit. Kad smo došli ovdje 97' ovdje je bilo rasulo. Potezom pera jednostavno su nas izbrisali – ljutito je rekla Jany Hansel.

-Nedopustivo je da udruge koje bi trebali biti korisnici, o njihovim potrebama nije nitko mislio. Nijedna udruga neće iseliti dok se ne definira kakav je njihov status u budućim Lazaretima – rekao je Davor Mojaš, voditelj Studentskog teatra Lero.

-Postoje dvije razine razgovora, ukupna razina obnove i udruge koje su korisnici. Ovim su dovedeni u pitanje svi korisnici Lazareta, to je jednostavno nedopustivo – rekao je Davor Mojaš.

-Mijenja se kulturna slika Grada, gubi svoje eritrocite – zavapio je voditelj Studentskog teatra Lero.

Netko riskira zatvor!

Autor projekta je uvjeravao okupljene kako su sve izmjene napravljene prije 3-4 godine, a kako je Povjerenstvo za Lazarete već tada upoznato sa svim izmjenama.

-Lađe su trebale sve biti ispražnjene prije nego se uopće krenulo u radove. Ne postoje minimalni uvjeti sigurnosti da bi se ovi radovi ovako izvodili – rekao je Peković te nastavio:

– Netko je preuzeo na sebe da može završiti u zatvoru. Nije mi jasno kako su se mogli dozvoliti uvjeti da se radovi dopuste dok se ne isprazne sve lađe. Kroz gradilište sebi kupujete socijalni mir – rekao je Peković na prezentaciji.

-Prezentacija projekta otvorila je širi društveni problem. Nema transparentsnosti rada gradske uprave – istaknula je Marija Kojaković, ispred Društva arhitekata Dubrovnik.

-Ovo sve mi plaćamo i to mora biti javno. Oni svi žive od nas- smatra Kojaković.

Inače, jedna od zanimljivijih informacija koje su na prezentaciji 'izvučene iz naftalina' je kako je građevinska dozvola dobivena jer je Umjetnička škola platila projekt za svoje tri lađe. Temeljem toga krenulo se u projekt cjelokupne obnove. A njihova sudbina u korelaciji s Lazaretima je itekako poznata cjelokupnoj dubrovačkoj javnosti…

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana