Aktualno

IZBORNA SKUPŠTINA Novo vodstvo Društva prijatelja prirode DUB raspravljalo o ukidanju Zaklade park Gradac

Mato Kortizija, Nikša Bender, Viktorija Obradović, Kiti Jurica Korda, Đivo Dražić, Katija Dolina i Mato Krile novi su članovi upravnog, a Aida Cvjetković, Vladimir Onofri i Đivo Bašić nadzornog odbora Društva prijatelja prirode DUB, odlučeno je na izbornoj skupštini u prostorima hotela Lero.

Osim biranja novog vodstva Društva, jedna od glavnih točaka dnevnog reda bila je i moguće ukidanje Zaklade park Gradac zbog neučinkovitosti njenog rada, iako prisutni članovi nisu bili jednoglasni. Zaklada trenutno raspolaže s nešto više od 129 tisuća kuna, a DUB sa 151 tisućom kuna. U raspravi kao uzroke neuspjeha zaklade neki su naveli da park Gradac nije u središtu javne pozornosti, ali i činjenicu da je zaklada izgubila mnogo svojih članova te da nije u aktivnom kontaktu s trenutnom gradskom vlasti.

Neaktivnost društva općenito bila je bolna točka mnogim članovima, a kao temeljnu ulogu u budućnosti neki su predložili javno predstavljanje problematike u javnosti, pošumljavanje i održavanje zelenih površina na području Dubrovnika i šire.

Damir Račić predložio je organiziranje niza predavanja na temu povijesti Dubrovnika te kupnju sadnica kao potencijalne buduće troškove, dok je Marko Sjekavica pozvao na održavanje gradskih šuma po principu ‘jedan čovjek, jedno stablo’. U tu svrhu raspravljalo se i o ideji ‘zelenog redarstva’ kao građanske inicijative pri održavanju i praćenju stanja zelenih površina u gradu.

Podsjetimo, Društvo prijatelja prirode DUB trenutno broji stotinjak članova.

Pročitajte još

Od Duboke ljute do Plata za 25 minuta, zašto policija ne regulira promet?

Dulist

NAKON PISANJA DULISTA Skuteri u Uvali Sumartin ‘prenoćili’ na morskoj površini

Dulist

VOZAČI SAVJETUJU Iz Cavtata se u grad uputite uru ranije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija