Županija

IZBORI U KONAVLIMA Lasić smiruje, Korda se otima

IZBORI U KONAVLIMA Lasić smiruje, Korda se otima

Još uvijek nemam kandidata za zamjenika, ali u svakom slučaju to će ime biti malo iznenađenje – izjavio je za DuList Božo Lasić, aktualni zamjenik načelnika Općine Konavle te HDZ-ov kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima u svibnju, kojeg su članovi stranke u tom najjužnijem ogranku prošlog tjedna gotovo jednoglasno delegirali kao najbolji izbor u utrci za budućeg načelnika Općine Konavle.
Inače, prema informacijama DuLista, upravo bi čin izbora zamjenika Lasić mogao iskoristiti kako bi poslao poruku svojim protivnicima, ali i članovima HDZ-a o njegovom budućem smjeru.
-Nama su ciljevi na predstojećim izborima jasni, a moj je izričit zahtjev bio da lista mora biti pomlađena, jer je vrijeme za promjene. Dobro smo radili i funkcionirali, ali moramo se prilagoditi vremenu, dovoditi mlade ljude, ali ne zanemariti ljude srednjih godina i naše seniore, koje moramo respektirati. Istini za volju, sve stranke koje će se natjecati na izborima u Konavlima žele dobro ovoj općini, jedino je pitanje na koji način to žele. HNS je istaknuo Joza Koprivicu za načelnika, a riječ je o hvalevrijednom čovjeku, uglednom pravniku I odvjetniku, općinskom vijećniku koji je često sudjelovao u raspravama, s kojim se mi nismo trebali slagati, ali je svakako puno doprinio. Na kraju krajeva, nema nikakvog problema da u interesu Konavala surađujemo s bilo kojom strankom – podvukao je Lasić.

Tajnoviti Korda
O tome da kandidatura Boža Lasića ‘nije najbolje sjela’ aktualnom načelniku Luki Kordi potrošilo se puno tinte kroz proteklih deset dana, ali je i sam Korda, koji dužnost konavoskog načelnika obnaša od 1993. godine, tj. već šest uzastopnih mandata, medijima ‘davao materijala’ o otvorenom sukobu s Lasićem izjavama kako ‘utakmica još nije ni počela’ te kako će se ‘znati i čuti što će dalje napraviti’.
-Nemam zasad komentara, ali bit će ih kasnije. Znao sam ja već ranije, to je tako. Na sjednici Općinskog odbora izabran je Božo Lasić kao kandidat HDZ-a, i ne mogu ja tu puno reći – rekao je Korda. Na upit hoće li izaći na izbore s nezavisnom listom, Korda je kratko odgovorio ‘što bi bilo kad bi bilo’, a na glasine o kandidaturi u suradnji s Dubrovačkim demokratskim saborom Korda je odgovorio:
-To nema nikakve veze ni istine u tome. Nisam donio nikakvu odluku. Sve će se saznati vrlo skoro, a s DDS-om nisam imamo nikakvu vrstu razgovora – odgovorio je. Lasić je, pak, za DuList priču o kandidaturi Luke Korde kao kandidata DDS-a komentirao riječima:
-HDZ je s DDS-om imao dobru suradnju, Općinsko vijeće je s njima funkcioniralo, pomagali su, u njihovim redovima ima hvalevrijednih ljudi. Ipak, mene bi osobno iznenadila takva Lukina odluka jer je ipak on naš član, tako da ne vjerujem da će ići tim smjerom – smatra Lasić.

Legalno izabran
Inače, sjednica Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, na kojem bi trebala biti potvrđena Lasićeva kandidatura, zakazana je za ponedjeljak 30. siječnja. Lasić ne očekuje probleme na tom sastanku.
-Ne bi trebalo biti nikakvih problema, jer sam legalno izabran na sjednici Općinskog odbora HDZ-a Konavle. I to na način da ja nisam sebe predložio, već su me predložili drugi, a pri glasovanju sam tražio tajno glasovanje, jer sam, bez obzira što sam bio jedini kandidat, želio vidjeti kako ljudi dišu. Na kraju sam prihvatio kandidaturu, a žao mi je što Luka nije bio svemu nazočan. Idemo dalje – istaknuo je Lasić, dodajući kako nikad o Luki Kordi nije rekao lošu riječ.

‘Računam na Luku’
-Osobno na Luku itekako u budućnosti računam. Ja se s njim uopće nisam posvađao. Pročitao sam njegove izjave u medijima, ali nisam se naljutio. Možda je čovjek u jednom dijelu povrijeđen, ali činjenica je da sam legalno izabran za kandidata, pri čemu nisam sebe predložio. Moram posebno istaknuti kako ćemo mi naše stvari rješavati između sebe, isključivo unutar stranke koja je jedinstvena, a ne preko medija. Nema nikakve potrebe za prepucavanjem. Želim ići prema smirivanju situacije. Pa lud i blesav je onaj tko neće Luki biti zahvalan za sve što je učinio za stranku. Doduše, nije sam učinio, ali stranka i on jesu. Mi svi zajedno. I svaki naš član će uvijek imati mjesto. Tako i Luka. Nema potrebe za prepirkama i svađama, već trebamo dobiti izbore – zaključio je Lasić.
Podsjetimo za kraj kako, prema Statutu HDZ-a, nastup na izborima u bilo kojoj drugoj opciji proizvodi automatsko isključenje iz stranke.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist