GradPolitika

IZBORI Do 11 i 30 glasovalo 15,64 posto birača

Izbori glasovanje Mato Franković

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva u Dubrovniku je do 11 i 30 sati izlaznost na prijevremenim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće bila 15,64 posto, odnosno svoje pravo glasa iskoristilo je 5167 birača. Podaci se odnose na 81,63 posto biračkih mjesta, odnosno njih 40 od ukupno 49.
Dubrovačani biraju između deset lista za Gradsko vijeće i pet kandidata za gradonačelnika.
U Dubrovniku je pravovaljane potpise i/ili kandidacijske liste i kandidature predala koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS. Njihov kandidat za gradonačelnika je ujedno i nositelj liste HDZ-ov Mato Fraković, a kandidati za zamjenike također HDZ-ovi Sanja Putica i Blaž Pezo.
Svoju kandidaturu i listu predala je i koalicija HNS-SDP-HSU. Kandidat za gradonačelnika i nositelj liste im je bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić, a kandidati za zamjenike su mu SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić i sada nezavisni Željko Raguž, inače do ovih izbora predsjednik dubrovačkog HSS-a.
Svoju listu za Gradsko vijeće predao je i Dubrovački demokratski sabor (DDS), a njihov kandidat za gradonačelnika i nositelj liste je Pero Vićan, dok su mu kandidati za zamjenike također članovi te stranke Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić.
Za gradonačelnika, kao i za Gradsko vijeće natječe se i Živi zid. Njihov kandidat, ujedno i nositelj liste je predsjednik dubrovačke podružnice te stranke Hrvoje Kukuljica, dok su mu kandidatkinje za zamjenice Vesna Ribić i Dinka Lovrić.
Kandidacijsku listu kao i kandidaturu za gradonačelnika predala je i Kandidacijska lista grupe birača Mara Kristića, odnosno liste Zajedno za Grad. Kandidat za gradonačelnika je nositelj liste Maro Kristić, a kandidati za zamjenike Dolores Lujić te Đivo Dražić.
Od stranaka koje su predale kandidacijske liste za Gradsko vijeće, ali ne i kandidaturu za gradonačelnika tu je Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku, s nositeljem Dživo Brčićem, Hrvatska Konzervativna stranka s nositeljem Nikom Radićem, te OraH kojem je nositelj liste Tomaž Jurišić. Na dubrovačke izbore za Gradsko vijeće izlazi i KLGB Mara Marušića, kao i KLGB Boža Miletića.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist