Crna kronika

IZAZVAO PROMETNU NESREĆU Udario moped pod utjecajem alkohola

IZAZVAO PROMETNU NESREĆU Udario moped pod utjecajem alkohola

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 305 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’ te je tako 156 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 22 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 10 mjera poduzetih prema vozačima koji su upravljali neregistriranim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je 35-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijakih oznaka, koji je jučer, 16. prosinca, oko 23,15 sati izazvao prometnu nesreću u Ulici Vladimira Nazora u Dubrovniku. Naime, zbog nedržanja potrebitog razmaka udario je u moped ispred sebe koji je zbog crvenog svjetla bio zaustavljen na raskrižju te je 32-godišnji vozač mopeda, prilikom pada zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Vozač osobnog vozila je zadržan u prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te protiv njega slijedi prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte još

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist