Natrag
18.2.2019 11:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izazov „Žudnje“ večeras u Teatru

20.10.2011 @ 11:03 Marko Giljača Kultura
5;5

Podijelite:

Predstava „Žudnja“ engleske dramatičarke Sarah Kane druga je ovosezonska premijera Kazališta Marina Držića  koja će večeras u 20 sati premijerno biti izvedena na sceni dubrovačkog teatra.

Redatelj je Goran Golovko, scenograf i kostimograf Marin Gozze, skladateljica Paola Dražić Zekić. Likove u intrigantnoj drami koju je 1998. napisala Sarah Kane, dramatičarka koja je izvršila samoubojstvo u 28. godini života, glume Glorija Šoletić, Izmira Brautović, Edi Jertec i Slavko Juraga.

„Žudnja“ je drama koja zauzima posebno mjesto u autoričinom opusu zbog svoje izrazite poetičnosti, a zbog namjerne lišenosti kazališne strukture, didaskalija i dijaloga, njena su dosadašnja uprizorenja bila izazovi koje je kazališna kritika i publika doživljavala na različite načine, ali nikada s ravnodušnošću. Kroz četiri lika, bez imena, označena samo početnim slovima, začut ćemo priče o ljubavi, muško – ženskim odnosima, nasilju, emocionalnim teretima – temama koje nam svakodnevicu podjednako čine i nepodnošljivom i uobičajenom.

Predstava se reprizno izvodi i ove subote u 20 sati.
 

Komentari

O autoru: Marko Giljača


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana