Kultura

Izazov „Žudnje“ večeras u Teatru

Izazov „Žudnje“ večeras u Teatru

Predstava „Žudnja“ engleske dramatičarke Sarah Kane druga je ovosezonska premijera Kazališta Marina Držića  koja će večeras u 20 sati premijerno biti izvedena na sceni dubrovačkog teatra.

Redatelj je Goran Golovko, scenograf i kostimograf Marin Gozze, skladateljica Paola Dražić Zekić. Likove u intrigantnoj drami koju je 1998. napisala Sarah Kane, dramatičarka koja je izvršila samoubojstvo u 28. godini života, glume Glorija Šoletić, Izmira Brautović, Edi Jertec i Slavko Juraga.

„Žudnja“ je drama koja zauzima posebno mjesto u autoričinom opusu zbog svoje izrazite poetičnosti, a zbog namjerne lišenosti kazališne strukture, didaskalija i dijaloga, njena su dosadašnja uprizorenja bila izazovi koje je kazališna kritika i publika doživljavala na različite načine, ali nikada s ravnodušnošću. Kroz četiri lika, bez imena, označena samo početnim slovima, začut ćemo priče o ljubavi, muško – ženskim odnosima, nasilju, emocionalnim teretima – temama koje nam svakodnevicu podjednako čine i nepodnošljivom i uobičajenom.

Predstava se reprizno izvodi i ove subote u 20 sati.
 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist