Županija

IZASLANSTVO S JUGA Dobroslavić i Franković na proslavi ‘Oluje’ u Kninu

IZASLANSTVO S JUGA Dobroslavić i Franković na proslavi ‘Oluje’ u Kninu

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnik Jelka Tepšić te ostalo izaslanstvo s juga sudjelovali su u Kninu na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnici VRO Oluja.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na spomeniku hrvatske pobjede „OLUJA 95“ predstavnici državnog vrha su, zajedno s predsjednicom Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljanom Alvir, odali počast poginulim braniteljima, nakon čega je vojni biskup mons. Jure Bogdan predvodio molitvu za poginule hrvatske branitelje. Program na središnjem trgu je nastavljen obraćanjem predstavnice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljane Alvir, predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OS RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Na kninskoj tvrđavi potom su uz podsjećanje na operaciju Oluja pročitana imena 241 poginulog i nestalog pripadnika u VRO Oluja, a imena su pročitali glumci Pere Eranović i Krešimir Šimić, djeca poginulih hrvatskih branitelja. Zvonjava crkvenih zvona simbolično je najavila trenutak ulaska pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom operacije, a na jarbolu se sa samog vrha kninske tvrđave, kao i prije 24 godine, zavijorila hrvatska zastava, ispaljena su dvadeset i četiri počasna plotuna, a svečanost je nastavljena letačkim programom u kojem je kninskim nebom preletjela akro grupa Krila Oluje koja je ove godine obilježila 15. obljetnicu osnutka.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist