Grad

Izabrano idejno rješenje Parka Gradac, ‘zavirite’ u pobjednički rad

Izabrano idejno rješenje Parka Gradac, 'zavirite' u pobjednički rad

Grad Dubrovnik u ulozi raspisivača i investitora te Udruženje hrvatskih arhitekata kao provoditelj/organizator objavili su rezultate natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom.

Za pobjednički rad ocjenjivački sud izabrao je onaj autora Antuna Sevšeka, Melite Čavlović, Damira Gamulina, Vesne Hrga Martić i suradnice Ane Šverko. Osmeročlani ocjenjivački sud pohvalio je racionalnost rješenja te jasnoću koncepta i vizije stvaranja novog jedinstvenog oblikovanja prostora Parka.

Rješenje će poslužiti kao podloga za izradu daljnje projektno-tehničke dokumentacije.

Druga nagrada dodijeljena je radu autora Alena Žunića, Ree Mihelko, Karla Lauca, Frana Polana, Siniše Bjelice, Marka Urse i suradnika Damjana Bujaka, Marina Ljubana, Nikše Laušina, a treća timu autora koje čine Lea Đurović Ruso, Mia Erak, Jurica Dragićević, Petra Matić, Anita Trojanović, Pavo Đukan, Petra Radonić sa suradnicima Nikšom Begovićem, dr.sc. Ivanom Šimićem i Šesnić Turković d.o.o.. Rad Mladena Jošića, Minje Jošić, Tamare Relić, Jane Horvat, Ivana Dajaka, Lucie Marušić, Gorana Vukovića, Jadranka Kerekovića, Maria Peka, Matije Blaškovića, Marina Duića ocijenjen je kao četvrti najbolji.

Autorski tim pobjedničkog rada za svoje je rješenje osvojio i nagradu u iznosu 72.000 kuna. Novčane nagrade dobili su i ostali nagrađeni autori radova, a kreću se od 18.000 kuna za četvrtu nagradu, preko 36.000 kuna za treću i 54.000 kuna za drugu nagradu.

Cilj natječaja, koji se provodio od 19. svibnja do 21. srpnja 2020., bio je iznaći najbolje oblikovno, funkcionalno i ekonomično rješenje Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom. U okviru zone B cilj natječaja bio je prikupiti kvalitetna i stručna urbanistička rješenja koja će obalni potez od vile „Čingrija“ do kraja parka sagledati kao jedinstveni funkcionalni i oblikovni urbani krajobrazni pojas. Posebni cilj natječaja je osigurati mogućnost korištenja prostora Parka Gradac kao višenamjenskog gradskog prostora – pozornice za odvijanje privremenih i povremenih događanja sukladno potrebama Javnih ustanova u kulturi Grada Dubrovnika kao i drugih dionika.

Sve ostale podatke o provedenom natječaju pronađite u nastavku ove objave na web stranici Grada Dubrovnika, a sve nagrađene radove možete razgledati na stranicama Udruženja hrvatskih arhitekata.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist