Natrag
24.3.2019 01:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izabrani Sniježnica i Konavosko polje

16.11.2011 @ 12:19 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjeluje u projektu „Natura 2000 management and monitoring – NATURA MANMON“.

Projekt, vrijedan preko osam milijuna kuna,  ima za cilj očuvanje biološke raznolikosti, doprinos održivom upravljanju i monitoringu odabranih područja u Republici Hrvatskoj i dio je Projekta iz programa Europske unije IPA 2009.

Uz Sniježnicu i Konavosko polje za projekt su odabrana i područja aluvijalnih šuma u Vukovarsko-srijemskoj županiji, lokalitet Pregon u Istarskoj županiji, Odransko polje, lokalitet Bulji u Zadarskoj županiji te međugranična rijeka Sutla.

U Zagrebu je, u svrhu jačanja kapaciteta županijskih javnih ustanova za izradu planova upravljanja odabranih područja, održana prva radionica na kojoj su predstavnici javnih ustanova razmijenili informacije sa predstavnicima Ministarstva kulture i Državnog zavoda za zaštitu prirode te raspravljali o pripremi dokumentacije i programima monitoringa za vrste i stanišne tipove koji su ciljevi očuvanja odabranih područja.  
 
Nositelj projekta Natura MANMON je Ministarstvo kulture, a projektni partneri i direktni korisnici su Ministarstvo kulture, Državni zavod za zaštitu prirode, javne ustanove, županijska upravna tijela, dionici područja poput šumarstva, lovstva i poljoprivrede te znanstvena zajednica koja sudjeluje u sklopu državnog monitoringa.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana