Aktualno

Izabrani Sniježnica i Konavosko polje

Izabrani Sniježnica i Konavosko polje

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjeluje u projektu „Natura 2000 management and monitoring – NATURA MANMON“.

Projekt, vrijedan preko osam milijuna kuna,  ima za cilj očuvanje biološke raznolikosti, doprinos održivom upravljanju i monitoringu odabranih područja u Republici Hrvatskoj i dio je Projekta iz programa Europske unije IPA 2009.

Uz Sniježnicu i Konavosko polje za projekt su odabrana i područja aluvijalnih šuma u Vukovarsko-srijemskoj županiji, lokalitet Pregon u Istarskoj županiji, Odransko polje, lokalitet Bulji u Zadarskoj županiji te međugranična rijeka Sutla.

U Zagrebu je, u svrhu jačanja kapaciteta županijskih javnih ustanova za izradu planova upravljanja odabranih područja, održana prva radionica na kojoj su predstavnici javnih ustanova razmijenili informacije sa predstavnicima Ministarstva kulture i Državnog zavoda za zaštitu prirode te raspravljali o pripremi dokumentacije i programima monitoringa za vrste i stanišne tipove koji su ciljevi očuvanja odabranih područja.  
 
Nositelj projekta Natura MANMON je Ministarstvo kulture, a projektni partneri i direktni korisnici su Ministarstvo kulture, Državni zavod za zaštitu prirode, javne ustanove, županijska upravna tijela, dionici područja poput šumarstva, lovstva i poljoprivrede te znanstvena zajednica koja sudjeluje u sklopu državnog monitoringa.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist