Natrag
18.2.2019 17:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izabrani autori spomenika Ivanu Pavlu II

20.12.2012 @ 17:55 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Akademska kiparica Marija Ujević-Galetović i arhitekt Branko Silđan dobitnici su prve nagrade na natječaju za umjetničko rješenje spomenika papi Ivanu Pavlu II kraj crkve svetog Križa u Gružu.

Naime, Grad Dubrovnik i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisali su javni natječaj za izradu umjetničkog rješenja spomenika, a na isti je pristiglo čak 19 radova. Druga nagrada ide u ruke akademskom kiparu Hrvoju Urumoviću i tvrtki Fabrika Arhitekti iz Zagreba, dok je treću nagradu dobio akademski kipar Neven Bilić te arhitektice Marija Premužić Ančić i Azra Suljić u suradnji s Hrvojem Bačurom i Markom Ambrušem.

Kako ističu iz Grada Dubrovnika, ocjenjivački sud će s prvonagrađenim autorima dogovoriti sastanak na kojem će se zajednički dogovoriti detalji realizacije izrade. S prvonagrađenim autorima bit će sklopljen Ugovor o izradbi spomenika, temeljem Pregovaračkog postupka bez prethodne objave.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana