AktualnoKome zidine

Iz Zagreba: Grad mora poštovati ugovor s Društvom

Iz Zagreba: Grad mora poštovati ugovor s Društvom

Na sastanku Povjerenstva za tumačenje ugovora o upravljanju zidinama u Ministarstvu kulture zaključeno je kako je postojeći ugovorni odnos između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine zakonit, valjan i obvezujući.

Nakon sastanka podpredsjednik Društva Denis Orlić za duList je kazao:

– Zaključak je da je postojeći ugovorni odnos zakonit, valjan i obvezujuć.Zaključeno je i kako postoji mogućnost poboljšanja i unaprjeđenja  odnosa u interesu zaštite i obnove baštine dubrovačkog kraja te kako će u tom smislu Ministarstvo kulture predložiti mogućnost kako bi se i oni uključili u ugovorni odnos – istaknuo je Orlić.

Na sastanku koji je trajao sat i pol vremena osim podpredsjednika DPDS Denisa Orlića i gradonačelnika Andra Vlahušića na sastanku su sudjelovali i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić sa suradnicima te zamjenica ministra pravosuša Sandra Artuković Kunšt.

Do službenog stava Gradske uprave zasad nismo uspjeli doći budući da je gradonačelnik ostao u Ministarstvu kulture na sastanku s ministricom Zlatar Violić o Dubrovačkim ljetnim igrama.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist