Aktualno

Iz upotrebe se povlače aparati za igru

Stiže novi udar na hrvatske ugostitelje.

Ovih će dana vlasnici različitih aparata za igru poput pokera povući sve mašine iz upotrebe, piše Jutarnji, a mnogima će to prepoloviti promet.

U Hrvatskoj je, naime, oko 25 tisuća igraćih aparata na kojima je moguće ostvariti neki dobitak. Uglavnom je riječ o automatima za poker i druge kartaške igre. Greškom države, svi ti aparati od 1. siječnja postaju ilegalni te će biti povučeni iz svakog kafića.

Rezultat je to novog Kaznenog zakona koji stupa na snagu, a koji je propisao da je priređivanje igara na sreću protivno zakonu. Problem je u tome što država nije donijela Zakon o zabavnim i posebnim automatima za igru, iako je u saborskoj proceduri na prvom čitanju usvojen, sa 84 glasa za, još početkom ljeta.

Nastala je zakonska rupa u kojoj jedan zakon tvrdi da se mora poštovati zakon koji, eto, nije ni donesen. Prva iduća sjednica Sabora, na kojoj bi taj zakon trebao biti donesen, 22. je siječnja. No, dok se odradi sva procedura, pa i implementacija novog zakona, proći će najmanje pola godine. 

Pročitajte još

Orlandova godina i na dopisnici Hrvatske pošte

Dulist

Dubrovkinja proglašena najboljom menadžericom godine

Dulist

Iznajmljivači, oglašavate apartman na ovoj stranici? Od 1. lipnja kreće dodatna naplata

Dulist