Aktualno

Iz upotrebe se povlače aparati za igru

Iz upotrebe se povlače aparati za igru

Stiže novi udar na hrvatske ugostitelje.

Ovih će dana vlasnici različitih aparata za igru poput pokera povući sve mašine iz upotrebe, piše Jutarnji, a mnogima će to prepoloviti promet.

U Hrvatskoj je, naime, oko 25 tisuća igraćih aparata na kojima je moguće ostvariti neki dobitak. Uglavnom je riječ o automatima za poker i druge kartaške igre. Greškom države, svi ti aparati od 1. siječnja postaju ilegalni te će biti povučeni iz svakog kafića.

Rezultat je to novog Kaznenog zakona koji stupa na snagu, a koji je propisao da je priređivanje igara na sreću protivno zakonu. Problem je u tome što država nije donijela Zakon o zabavnim i posebnim automatima za igru, iako je u saborskoj proceduri na prvom čitanju usvojen, sa 84 glasa za, još početkom ljeta.

Nastala je zakonska rupa u kojoj jedan zakon tvrdi da se mora poštovati zakon koji, eto, nije ni donesen. Prva iduća sjednica Sabora, na kojoj bi taj zakon trebao biti donesen, 22. je siječnja. No, dok se odradi sva procedura, pa i implementacija novog zakona, proći će najmanje pola godine. 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist