Županija

IZ ŽUPSKE OPĆINE: Onečišćenje mora vjerojatno je uzrokovano tokom rječice Vrelo zbog obilne kiše

Nakon što su iz Zavoda za javno zdravstvo obavijestili javnost kako je more u Mlinima onečišćeno fekalnim vodama, oglasili su se i iz Općine Župa Dubrovačka.

-Vezno za obavijest Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 15. rujna 2017. godine da rezultati analize mora za kupanje na plaži Mlini u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog 14. rujna 2017. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli obavještavamo vas da je izvršena kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Mlini, a posebno rad crpne stanice Mlini. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.

Obzirom da je uzorak uzet na mjestu uljeva rječice Vrelo u more kod hotela Mlini velika je vjerojatnost da je kratkotrajno onečišćenje uzrokovano tokom rječice Vrelo uslijed veće količine oborina prethodnih dana.
U dogovoru sa Zavodom provest će se ispitivanje na više lokacija kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – navode iz Općine.

Pročitajte još

HOLIDAY WORLD SHOW TZ županije samostalno se predstavlja u Dublinu

Dulist

Dalipi i Dobroslavić o rješavanju otpada koji u dubrovački akvatorij stiže iz Albanije

Dulist

ROBOTOM PROTIV OTPADA Kroz projekt SeaClear za našu županiju osigurano više od šest milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija