Županija

IZ OPĆINE NAVODE Onečišćenje mora u Srebrenom nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda

Zbog onečišćenja mora u Srebrenom izvršena je kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Srebreno, a posebno rad crpne stanice Srebreno. Kako javljaju iz Općine Župa dubrovačka, nisu utvrđene nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.

Podjetimo, kako je Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije 27. lipnja 2019. godine obavijestio da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog 26. lipnja 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

-S obzirom da su rezultati uzoraka koji su sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzeti na lokaciji Srebreno jučer, 27. lipnja 2019. unutar graničnih vrijednosti evidentno je da se zaista radi o kratkotrajnom onečišćenju koje nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda. U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ispitivanje je provedeno i danas kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – navode iz Općine Župa dubrovačka.

Pročitajte još

Čepikuće i Trnovica dobit će cestu, Donje Čelo saniranu rivu, a Sustjepan ribarsku luku

Dulist

Dobroslavić i Lasić uputili čestitke uz Dan međunarodnog priznanja Hrvatske

Dulist

Počeo upis prvašića u osnovne škole na području županije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija