Županija

IZ OPĆINE NAVODE Onečišćenje mora u Srebrenom nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda

Zbog onečišćenja mora u Srebrenom izvršena je kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Srebreno, a posebno rad crpne stanice Srebreno. Kako javljaju iz Općine Župa dubrovačka, nisu utvrđene nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.

Podjetimo, kako je Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije 27. lipnja 2019. godine obavijestio da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog 26. lipnja 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

-S obzirom da su rezultati uzoraka koji su sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzeti na lokaciji Srebreno jučer, 27. lipnja 2019. unutar graničnih vrijednosti evidentno je da se zaista radi o kratkotrajnom onečišćenju koje nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda. U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ispitivanje je provedeno i danas kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – navode iz Općine Župa dubrovačka.

Pročitajte još

ŠESTO ISPITIVANJE More na pet plaža nije izvrsne kakvoće

Dulist

DOBROSLAVIĆ ČESTITAO PLIVAČIMA JUGA ‘Učinili ste nas ponosnima’

Dulist

ŽUPANIJA OSIGURALA 2,4 MILIJUNA KUNA Radni materijali i ove godine besplatni osnovnoškolcima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija