Aktualno

IZ KLUBA DUBROVČANA DO OMIŠA I Figurinke su u finalu Festivala dalmatinskih klapa

Još jedna lijepa vijest stiže iz Omiša. Naime, u finalu 53. Festivala dalmatinskih klapa našla se i klapa Figurin, koja je nastala pod okriljem Udruge studenata Dubrovnika ‘Libertas’ u Zagrebu 2014. godine.
Prva stalna postava ove ženske klape oformila se 2016. godine, a čini je osam članica, i to, kako nam same navode, pet Dubrovkinja, dvije Dalmatinke i jedna dubrovačka nevjesta. Voditeljica klape je Paulina Đapo.
Ime su dobile po starom dubrovačkom modnom časopisu Figurin, što znači ‘lijepo izgledati’, ‘biti skladan’.
Osim brojnih nastupa u Zagrebu i Dubrovniku, djevojke su sudjelovale na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš na Večeri debitanata u Bolu 2017. godine.
Ove su godine prvi put nastupile na centralnom događanju Festivala u Omišu te su ostvarile zapažen nastup u izlučnim večerima i visoko 7. mjesto.
Finalna večer ženskih klapa održat će se 19. srpnja s početkom u 21 sat na glavnom omiškom trgu sv. Mihovila, a u finalu ćemo uz Figurinke gledati, podsjetimo, i dubrovačku žensku klapu Skontraduru.

Želimo im svima puno uspjeha.

Foto: Facebook/Klapa Figurin

Pročitajte još

NOVO NORMALNO Revelin i Cinestar otvaraju svoja vrata!

Dulist

Sanitat nastavlja sa zaprašivanjem komaraca na području Lapada

Dulist

BUDITE OPREZNI U utorak i srijedu velika opasnost od toplinskog vala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija