Aktualno

IZ KLUBA DUBROVČANA DO OMIŠA I Figurinke su u finalu Festivala dalmatinskih klapa

Još jedna lijepa vijest stiže iz Omiša. Naime, u finalu 53. Festivala dalmatinskih klapa našla se i klapa Figurin, koja je nastala pod okriljem Udruge studenata Dubrovnika ‘Libertas’ u Zagrebu 2014. godine.
Prva stalna postava ove ženske klape oformila se 2016. godine, a čini je osam članica, i to, kako nam same navode, pet Dubrovkinja, dvije Dalmatinke i jedna dubrovačka nevjesta. Voditeljica klape je Paulina Đapo.
Ime su dobile po starom dubrovačkom modnom časopisu Figurin, što znači ‘lijepo izgledati’, ‘biti skladan’.
Osim brojnih nastupa u Zagrebu i Dubrovniku, djevojke su sudjelovale na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš na Večeri debitanata u Bolu 2017. godine.
Ove su godine prvi put nastupile na centralnom događanju Festivala u Omišu te su ostvarile zapažen nastup u izlučnim večerima i visoko 7. mjesto.
Finalna večer ženskih klapa održat će se 19. srpnja s početkom u 21 sat na glavnom omiškom trgu sv. Mihovila, a u finalu ćemo uz Figurinke gledati, podsjetimo, i dubrovačku žensku klapu Skontraduru.

Želimo im svima puno uspjeha.

Foto: Facebook/Klapa Figurin

Pročitajte još

Orlanda Tokić upalila svijeću ljubavi

Dulist

HUMANITARNA UTRKA Dubrovački vatrogasci prešli 666 skalina za Kolibriće

Dulist

IGOR BILBIJA Moje investicijsko ulaganje postalo je strateško ulaganje

Barbara Đurasović

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija