Natrag
27.5.2018 23:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Iz Hrvatske u Hrvatsku za dva sata manje

5.6.2012 @ 19:50 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić uvjeren je kako će megatrajekti koji će ploviti na relaciji Hrvatska – Hrvatska (Komarna – Brijesta) skratiti put do Grada za čak dva sata.

Naime, kako je danas izjavio medijima trajekti, koji će umjesto Pelješkog mosta povezivati jug Hrvatske s ostatkom zemlje, skratiti će put za dva sata (!), a prve kamione 'plava' zaobilaznica Neuma trebali bi ukrcati prvog srpnja 2013. godine. U zimskom razdoblju dat će nam jedan, a ljeti dva 'mega super' trajekta.

No, ostaje pitanje 'kvalitete' ceste preko Pelješca do Stona gdje se pelješka cesta spaja s JTC. O njenom uređenju za sad nitko ne govori, pa ne znamo kojom je računicom Hajdaš Dončić došao na dva sata putovanja manje.

A kako sada stvari stoje taj će nas 'luksuz' koštati 80 kuna preko sezone, i 60 zimi.
– Ministarstvo će tarifnom politikom vidjeti može li utjecati na optimizaciju cijena – poručio je ministar prometa, istaknuvši kako je kratkoročno i srednjoročno gledano jedino rješenje Neumski koridor. No, on ne može biti gotov do sredine 2013. godine.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana