GradUrednički izbor

IZ GRADA REAGIRALI ‘Odluka nije proglašena nezakonitom, ugovor ostaje na snazi do sudskog pravorijeka’

IZ GRADA REAGIRALI 'Odluka nije proglašena nezakonitom, ugovor ostaje na snazi do sudskog pravorijeka'

Iz Grada Dubrovnika uputili su reakciju na Rješenje Visokog upravnog suda kojim je obustavljeno izvršenje Odluke Grada Dubrovnika o parkiranju na Minčeti u kojoj je navedeno kako će ga moći koristiti samo članovi Sindikalne podružnice autotaksi prijevoznika Dubrovnik – Sindikata turizma i usluga Hrvatske. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti.

-Grad Dubrovnik je posredstvom tvrtke Sanitat, a na temelju važeće i pravno ispravne odluke Gradskog vijeća, sklopio ugovor sa Sindikalnom podružnicom autotaksi prijevoznika Dubrovnik – Sindikata turizma i usluga Hrvatske za korištenje prostora ispod tvrđave Minčeta, takozvane „Paščare“.

Sukladno dobivenom rješenju Visokog upravnog Suda Republike Hrvatske navedena odluka nije proglašena nezakonitom i u narednom procesu će se utvrditi njena zakonitost, u koju smo u Gradu Dubrovniku uvjereni.

Obzirom da je navedeni ugovor sa Sindikalnom podružnicom autotaksi prijevoznika Dubrovnik sklopljen prije stavljanja dijela Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 6/2019) van snage, samim tim je ugovor pravno valjan i ostaje na snazi sve do pravorijeka Visokog upravnog suda – stoji u propćenju Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist