Sport

Iz Buzeta kao prvaci Hrvatske!

Iz Buzeta kao prvaci Hrvatske!

Autoklub Dubrovnik Racing s brdske utrke u Buzetu kući se vraća kao prvak Hrvatske u klupskoj konkurenciji, čime je obranjena prošlogodišnja titula.

– Ostala je još domaća utrka na Brgatu 14. listopada, ali smo s 28 bodova prednosti osigurali klupsku titulu najboljih u državi. Može se jedino dogoditi nekakav debakl da nitko ne završi utrku da nam to izmakne, ali vjerujem da je to nemoguć scenarij – ističe vozač AK Dubrovnik Racinga Maro Franić te dodaje kako su na 31. Buzetskim danima svi vozači bili izvrsni.

Na Buzetu, šestoj od ukupno sedam utrka na prvenstvu, je nastupilo deset vozača AK Dubrovnik Racing. Đivo Franić (vozilo Honda Civic 1.6/ kategorija N2), Maro Franić (VW Golf IV 1.8/ H24), Hrvoje Čikor (Peugeot 106 Rally 1.3/ A6) i Laszlo Szas (Reynard-Zytek/ Formula 3000), Mađar koji brani boje AK Dubrovnik Racinga osvojili su prva mjesta. Drugi su bili Damir Mašić (Hyundai i20 1.1/ N4), Niko Pulić(Lola/ Formula 3000) i Ivan Pulić (Citroën C2 R2 1.6/ A7), 17-godišnji Stjepan Manenica (Peugeot 106 S16/ N2) je osvojio treće mjesto, Maro Slade (Mitsubishi Lancer Evo X/ N4) četvrto, dok se Mariju Baroviću (Peugeot 106 S16/ SP12) pokvario automobil pa je bio prisiljen odustati.
 
Posebno vrijedi istaknuti rezultat Điva Franića, koji je u Hondi Civic 1.6 u Buzetu odvozio rekord staze u svojoj klasi N2, srušivši stari rekord za 5,80 sekundi.

– Mnogima u konkurenciji je neshvatljivo da je toliko uspio popraviti rezultat. Na utrci su se prikupljali bodovi za Prvenstvo Europe, a nastupilo je 190 vozila u dva dana proteklog vikenda.

– Imam osjećaj da su se drugi klubovi, kad su vidjeli što smo napravili, predali. Nitko nije očekivao da ćemo ostvariti ovakav rezultat – ističe Franić, koji je najavio i posebnu proslavu obrane naslova prvaka nakon utrke na Brgatu.

– Kad sve završi i sve postane službeno napravit ćemo prezentaciju trkaćih automobila i karting za djecu. Posebno ćemo se potruditi da ove godine bude i festa kako Bog zapovijeda – najavljuje Franić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist