Sport

Ivović najbolji strijelac Jadranske lige

Ivović najbolji strijelac Jadranske lige

Jugov golgeter Aleksandar 'Leka' Ivović najbolji je strijelac ligaškog dijela Triglav Jadranske vaterpolske lige.

Tu vrijednu titulu crnogorski je as osvojio s postignuta 66 ovosezonska pogotka. Drugo mjesto pripalo je igraču Primorja Sandru Suknu (61), koji je ujedno proglašen i najboljim igračem ligaškog dijela.

Treće mjesto na konačnoj listi strijelaca osvojio je Francuz Ugo Crousillat iz Budve M:tel (53 gola). Potom slijede Sosmin Radu (Mladost) i Ivan Krizman (Jadran Herceg Novi) s 46 golova, Denes Varga (Primorje EB) s 45, Hrvoje Brlečić (Medveščak) s 44, Kristijan Milaković (Mladost) s 42, a listu deset najboljih zaključuju američki golgeter Tony Azevedo (Jug CO) i Ante Vukičević (Mladost) s 41 golom.

'Leki' je ovo treća titula najboljeg strijelca, nakon dva uspjeha u kapici Jadrana iz Herceg Novog u sezonama 2008./2009. (103 pogotka) i 2009./2010. (77 golova).

Sandra Sukna je za najboljeg igrača lige proglasila stručna komisija u sastavu Ratko Rudić, Perica Bukić i Milivoj Bebić (Hrvatska), Boro Mračević i Dragan Rajević (Crna Gora) te Bor Balderman (Slovenija). Podsjetimo, ovu titulu prošle godine je odnio vratar splitskog POŠK-a Duje Jelovina.

Ivović i Sukno svoje nagrade će dobiti tijekom Final Foura Triglav JVL, koji se ovog vikenda igra u Zagrebu. U polufinalnim susretima u subotu se sastaju Primorje EB i Budva M:tel te Mladost i Jug (HRT2, 18 sati). Finale je na rasporedu u nedjelju u 17.30 sati (HRT2).

Podsjetimo, prvo izdanje Jadranske lige pripalo je Jugu, drugo i treće Jadranu iz Herceg Novog, dok je prošle godine trofej pobjednika osvojio PRO Recco.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist