Politika

IVO GJAJA: ‘Vlahušića ni more Jadransko od presude ne može oprati’

Ivo Gjaja (HSLS)

Predsjednik dubrovačkog HSLS-a Ivo Gjaja uputio je priopćenje za medije povodom pravomoćne presude Andru Vlahušiću u aferi Šipan, te najnovije kaznene istrage za aferu Revelin. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Citati iz dubrovačkih medija:

Objavljeno: 06.12.2014.
„Vlahušić: Ne bojim se pravomoćne presude, Orlić je lažno svjedočio protiv mene!
Gradonačelnik Andro Vlahušić na jučerašnjoj je sjednici Gradskog vijeća kazao kako se ne boji pravomoćne presude koja bi trebala biti donesena ovog mjeseca, vezane uz tzv. aferu Šipan, jer je predsjednik DPDS-a Denis Orlić lažno svjedočio protiv njega.
Tom je prilikom Vlahušić kazao kako mu je Orlić nedugo nakon što je postao gradonačelnik ponudio da ‘on samo kaže što mu treba i da će mu sve platiti’.
Andro Vlahušić je postao gradonačelnik 31. svibnja 2009. god.

Objavljeno: 10.02.2015.
„Vlahušić: Ne odustajem od kandidature, a Pusić me podupire!
Bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić rekao je danas kako neće odustati od kandidature za gradonačelnika Dubrovnika na prijevremenim izborima 8. ožujka, te kako ima potporu svoje stranke usprkos pravomoćnoj osuđujućoj presudi Vrhovnog suda u aferi Šipan.
”HNS je donio odluku da me podrži, imam potporu Vesne Pusić. Skupili smo više od tisuću potpisa, a svaka će stranka donijeti odluku sama za sebe”, rekao je u telefonskoj izjavi Vlahušić.
Ponovio je kako će tužiti predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Denisa Orlića za lažno svjedočenje.
”Tužit ću ga i odvjetničkoj komori i sudu za lažno svjedočenje. On je lažno svjedočio kada je rekao da se sastajao sa mnom prije pozajmice. Mi se nikada nismo sastali prije nego je on posudio novac Peru Vićanu”, kaže Vlahušić.
Novac je posuđen 13. travnja 2010.god.
Svaka čast onome tko Andru Vlahušiću bilo što vjeruje!

Objavljeno: 09. 02. 2015.
„Osvrčući se na ugovore o najmu Revelina, Vlahušić je istaknuo kako je potpise na dokumente stavljao nakon što su ga njegovi pravnici i pročelnici uvjeravali kako su ugovori čisti jedan kroz jedan.
– Svi ugovori iz 2010. godine s parafom su dolazili meni na potpis i ja sam ih potpisivao, ali tek kad bi me pravnici uvjerili da su čisti. Pitao sam u nekoliko navrata jesu li svi dokumenti u redu,a oni su odgovarali da jesu.“
Kada dobar čovjek pogriješi okrivi sebe, a kada loš čovjek pogriješi okrivi drugoga . /Kirgijska mudrost/.
Nakon što je USKOK na temelju kaznene prijave Policijske uprave dubrovačko-neretvanske donio rješenje o provođenju istrage u „aferi Revelin“ protiv bivšeg gradonačelnika na djelu su institucije pravne države, koje će utvrditi je li i ako je „tko je vreću držo“.
Za sada stoji nepobitna činjenica da je bivši gradonačelnik Vlahušić pravomoćno osuđen za svoje /ne/djelo, zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, nezakonito raspolaganje novcem od ulaznica na gradske zidine. Ni more Jadransko ga od te presude, koja nažalost „njega veseli“, ne može oprati. Njegovi politički partneri, svojevoljno stajući uz i iza njega, htjeli oni to ili ne htjeli, građanima daju do znanja da njegov krimen ne osuđuju i za pretpostaviti je da ga u sličnim radnjama ubuduće ne bi spriječavali.
Hoće li ovaj grad i njegovi građani konačno izabrati one koji će preuzeti odgovronost za vođenje grada u kojem će se cijeniti i promicati moral i tradicija, poštovati propisani red i regulative, nastojati da se vrijednuje rad i stručnost, uskoro ćemo imati priliku odlučiti – priopćenje je kojeg potpisuje Ivo Gjaja.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist