Sport

Ivanišević pokrenuo teniski kamp u Dubrovniku

Ivanišević pokrenuo teniski kamp u Dubrovniku

U hotelu Rixos Libertas predstavljen je projekt Ivanišević Tenis Kampa, koji se u suradnji Teniskog kluba Ragusa i proslavljenog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića, a uz podršku Grada Dubrovnika, održava u Tenis centru Dubrovnik u Gospinom polju od 23. do 28. srpnja.

– Nakon promotivne kampanje i Goranovog meča s McEnroeom mislili smo da će suradnja na tome završiti, ali drago nam je da se nastavlja. Potpisali smo ugovor o petogodišnjoj suradnji, a kamp počinje s radom danas – kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić, ujedno zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos za ostvarenje ovakvog projekta, posebno sportskim entizijastima iz obitelji Barović i Teniskom klubu Ragusa.

Glavna zvijezda po kojem kamp i nosi ime, Goran Ivanišević kazao je kako mu je drago što u Dubrovniku postoje sportski entuzijasti, ali i što je Grad Dubrovnik prepoznao ideju o teniskom kampu. Jedan od ciljeva projekta je, kazao je Ivanišević, da se rad kampa produži na proljeće, pa i na zimu. Na ovogodišnjem kampu sudjeluje 14 mladih tenisača u dobi od 10 do 16 godina, od kojih je 11 iz Dubrovnika, dvojica iz Rusije i jedan iz Njemačke.

– To je najbolja brojka za prvu godinu. Djeca će trenirati na četiri terena uz pomoć četiri trenera. Cilj je da djeca u Dubrovniku dobiju svu pažnju, jer ovdje ima talenta, što najbolje dokazuje mlada Ana Konjuh za koju sam siguran da će biti među deset najboljih tenisačica svijeta – kazao je Goran Ivanišević.

Dubravko Jurišić iz Teniskog kluba Ragusa kazao je kako mu je drago što je Goran Ivanišević prepoznao trud mladih ljudi koji žele nešto raditi, ali i što je gradonačelnik podržao ovaj projekt.

– Potrebno je naglasiti kako će djeca na kampu sudjelovati besplatno. Imaju priliku usvojiti nova znanja, i mladi igrači i naši treneri. Nastojat ćemo produžiti vijek trajanja kampa na proljeće i zimu, jer je suradnja s Goranom i gradonačelnikom Vlahušićem očito formula za uspjeh – kazao je Jurišić.

Naglasio je kako TK Ragusa inače surađuje s drugim teniskim klubom u Gradu, TK Lapad, pa su tako u kamp uključena djeca iz oba kluba.

Savjetnik gradonačelnika za kapitalne projekte Hrvoje Ivanišević nabrojao je tri projekta na čijem ostvarenju Grad Dubrovnik radi. Prije svega, na gradnji višenamjenske dvorane, za koju je već prihvaćen koncept javno-privatnog partnerstva. Drugi zadatak jest natkrivanje dva terena na postojećim terenima, a kao treće Ivanišević je naveo renoviranje terena TK Lapad za koje je izrađena projektna dokumentacija. Postignut je i dogovor s restoranom u sklopu TK Lapad, kroz čiji najam će se financirati izgradnja.

Goran Ivanišević za kraj je kazao kako mnogi nisu vjerovali da se ovakav projekt može ostvariti u tako kratkom roku.

– Prva godina nam je najvažnija, i nadam se da neće neka stijena pasti na mene pa da ne ostvarimo suradnju svih pet godina – kazao je Ivanišević.

Za srijedu je na Stradunu zakazan 'Kids Day', a u subotu će polaznici Ivanišević Tenis Kampa odigrati i završni turnir.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr