Kultura

Ivanino cvijeće u Pisi

Dvojezično poetično ostvarenje „Život cvijeća – La vita dei fiori“ dubrovačke pijanistice Ivane Marije Vidović od petka do nedjelje bit će među mnoštvom knjiga izloženo na poznatom Pisa Book Festivalu.

U dvorani Sala Blu, na Piazzi dei Congressi u Pisi održat će se i glazbeno – poetično predstavljanje ove knjige i glasovirskog ciklusa, bit će govora o hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević koja je sa svojim istoimenim glasovirskim ciklusom inspirirala pijanisticu da napravi ovaj odličan skok u medij riječi iz Dorinog medija glazbe.
Zbirka pjesama je pisana na hrvatskom jeziku, no prevedena je i na talijanski od same autorice, urednice Vere Ambre, a recezent i lektor je Edoardo Cillari. Predgovor ovom pjesničkom kupletu napisale su dr. Ana Dalmatin i talijanska spisateljica Silvia Cikron Corbellini. Knjigu je islustrirao William Trivelli, a naslovnicu izradila Marusja Brautović.

„Verlainov stih iz pjesme «Umijeće pjesništva»: «Glazbe nek svud i uvijek ima» najbolje ilustrira prožimanje i stapanje pjesničkih riječi Ivane Marije Vidović i tonova iz ciklusa za glasovir «Život cvijeća» Dore Pejačević. Ivana Marija Vidović je ovim jedinstvenim ostvarenjem spoznala i izrazila vrijednost glazbe Dore Pejačević davši joj dimenziju nadvrijednosti, što životu i djelu jedne i druge umjetnice daje odbljesak vječnosti“, zapisala je dr. Ana Dalmatin
 

Pročitajte još

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

Dulist.hr

Ljekarništvo Male braće upisano u Registar kulturnih dobara Hrvatske

Dulist

70. IGRE Impresivan slavljenički nastup ansambla LADO unatoč lošem vremenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija