Natrag
19.2.2019 22:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ivanino cvijeće u Pisi

20.10.2011 @ 13:12 Marko Giljača Kultura
3;3

Podijelite:

Dvojezično poetično ostvarenje „Život cvijeća – La vita dei fiori“ dubrovačke pijanistice Ivane Marije Vidović od petka do nedjelje bit će među mnoštvom knjiga izloženo na poznatom Pisa Book Festivalu.

U dvorani Sala Blu, na Piazzi dei Congressi u Pisi održat će se i glazbeno – poetično predstavljanje ove knjige i glasovirskog ciklusa, bit će govora o hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević koja je sa svojim istoimenim glasovirskim ciklusom inspirirala pijanisticu da napravi ovaj odličan skok u medij riječi iz Dorinog medija glazbe.
Zbirka pjesama je pisana na hrvatskom jeziku, no prevedena je i na talijanski od same autorice, urednice Vere Ambre, a recezent i lektor je Edoardo Cillari. Predgovor ovom pjesničkom kupletu napisale su dr. Ana Dalmatin i talijanska spisateljica Silvia Cikron Corbellini. Knjigu je islustrirao William Trivelli, a naslovnicu izradila Marusja Brautović.

„Verlainov stih iz pjesme «Umijeće pjesništva»: «Glazbe nek svud i uvijek ima» najbolje ilustrira prožimanje i stapanje pjesničkih riječi Ivane Marije Vidović i tonova iz ciklusa za glasovir «Život cvijeća» Dore Pejačević. Ivana Marija Vidović je ovim jedinstvenim ostvarenjem spoznala i izrazila vrijednost glazbe Dore Pejačević davši joj dimenziju nadvrijednosti, što životu i djelu jedne i druge umjetnice daje odbljesak vječnosti“, zapisala je dr. Ana Dalmatin
 

Komentari

O autoru: Marko Giljača


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana