Sport

Ivana Šutalo zlatna u Mađarskoj!

Ivana Šutalo zlatna u Mađarskoj!

Ivana Šutalo, članica JK Dubrovnik, nastupila je ovog vikenda na Europskom juniorskom top turniru održanom u Paksu, Mađarska.

Do zlatne medalje došla je pobijedivši sve borbe ipponom. Prvu borbu je pobijedila predstavnicu Mađarske Karpati Emese, brončanu sa nedavno održanog Europskog prvenstva. Nakon toga za ulazak u finale je pobijedila predstavnicu Ukrajine Sapsai Anastasiiu. U finalu se susrela sa ukrajinkom  Kalanina Yelyzavetom, srebrnom sa Svjetskog prvenstva u judu održanom u Kijevu.

Istog vikenda u Istanbulu, u Turskoj održan je još jedan u nizu europski kup za seniore na kojem je za hrvatsku reprezentaciju nastupio mlađi senior Ura Nagea Oskar Jeljenić.  

Jeljenić je u kategoriji do 90 kilograma upisao dvije pobjede i dva poraza. Oskar je u prvom kolo pobjedio uzbekistanskog prestavnika, te poslije toga gubi od Talijana Facenete, kasnije pobjednika turnira, te u repasažu pobjeđuje domaćeg predstavnika dok je u sljedećoj borbi od našeg predstavnika bio bolji Gruzijac te se tako plasirao na sedmom mjestu. Za mladog Dubrovčanina ovo je prvi veći plasman na seniorskom kupu te se ovim rezultatom plasirao na Europsku rang ljestvicu najboljih seniora.

Jeljenića sada očekuju daljnje pripreme u klubu te nastupio na Europskim kupovima kao i juniore Dominika Vidoša -60kg i Daria Hausvičku -55kg koji su ovog vikenda također nastupili na Europskom juniorskom kupu u Mađarskom Paksu. 

Juniori nisi ostvarili dobar rezultat kao Oskar Jeljenić. Obojica su poražena u prvom kolo, i to Hausvička od Izraelskog predstavnika te Vidoš od Srpskog. Kako bi obojica utvrdili svoj nastupu na Europskom prvenstvu juniori će i dalje pratiti sve Europske kupove i stjecati ponajprije iskustvo kao tek mladi natjecatelji.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist