Sport

Ivana Šutalo bronačana s Vinkovcima u Ligi prvaka

Ivana Šutalo bronačana s Vinkovcima u Ligi prvaka

U kimonu hrvatskog kluba nastupile su najbolje hrvatske judašice, Tena Šikić (do 57 kg), Barbara Matić (do 70 kg), Ivana Maranić i Ivana Šutalo (obje preko 70 kg). Vinkovce su pojačale i dvije Talijanke, Rosalba Forciniti (do 52 kg) i Maria Centraccio (do 63 kg).

U četvrtfinalu ekipa Judo kluba Vinkovci borila se protiv francuskog Pontaulta te su Francuskinje slavile s konačnih 3-2 dok je ekipa Vinkovaca svoj put do medalje tražila kroz repasaž.Tamo ih je čekala ruska ekipa Yawara-Neva, prošlogodišnje pobjednice Lige prvaka i prve nositeljice ovogodišnjeg natjecanja.Ekipa Judo kluba iz Vinkovaca slavila je s uvjerljivih 4:1.

U finalnom bloku Vinkovci su išli na domaću ekipu USM-Dinamo te kroz pobjede Forciniti i Centraccio došli do 2-1. Tada Barbara Matić izlazi na tatami i protiv Japanke Kobayashi u ‘zlatnom bodu’ dolazi do brončanog wazarija te je veliko slavlje u Bukureštu moglo početi.

– Nakon pomalo uspavanog ulaska u dvoboj s Francuskinjama, pravu kvalitetu smo pokazali protiv Ruskinja. Odličan ekipni duh, velika želja i dobar rad donijeli su veliku pobjedu protiv prošlogodišnjih zlatnih judašica – prokomentirao je glavni trener ekipe Vladimir Preradović.

– Upisali smo još jednu povijesnu medalju, prvu za Hrvatsku na ovoj klupskoj razini. Iznimno sam ponosan na djevojke i ovo je put kojim trebamo ići da u olimpijskim kvalifikacijama ostvarimo željene rezultate – rezimirao je trener Preradović nastup Vinkovaca u Rumunjskoj.

U francuskom finalu, Flam 91 je pobijedio Pontault sa 3-2, dok je drugu broncu osvojila turska ekipa Galatasaraya.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr