Sport

IVAN VODOPIJA ‘Jesmo dvaput izgubili od Sonika, ali danas smo mi favoriti’

IVAN VODOPIJA ‘Jesmo dvaput izgubili od Sonika, ali danas smo mi favoriti'

Košarkaški klub Dubrovnik s omjerom 10-1 drži prvo mjesto na ljestvici A-2 HKL – jug, a danas u 18 sati u Gospinom polju će u utakmici 12. kola, u derbiju sezone dočekati Sonik Puntamiku, momčad koja im je nanijela jedina dva službena poraza u ovoj sezoni.

Zadrani su najprije u Dubrovniku slavili u šesnaestini finala (finalu Regije jug) Kupa Krešimira Ćosića sa 62:56, dok su u prosincu u 5. ligaškom kolu u Zadru slavili s 82:76.

Krilni centar Dubrovnika, 202 centimetra visoki Ivan Vodopija u prvom je ligaškom ogledu protiv Zadrana bio najraspoloženiji, postigao je 28 koševa, dok je u utakmici Kupa zabio 14 koševa. Ove godine vratio se u domaće jato nakon sezone odigrane u A-1 ligašu Škrljevu, gdje ga je nažalost ozljeda spriječila u ostvarenju značajnijeg učinka. Za DuList smo ga zamolili za komentar predstojećeg meča, odnosno kratku analizu protivnika, ali i stanja u dubrovačkoj svlačionici.

-U Kupu smo baš protiv Sonik Puntamike odigrali najlošiju utakmicu ove sezone. Došla nam je jako rano u rasporedu, tek smo bili počeli s pripremama. Odigrali smo baš jako, jako loše. U ligaškoj utakmici nismo bili u kompletnom sastavu, bilo je dosta ozlijeđenih igrača. Ipak, s nekoliko pojačanja koja su nam stigla u zimskom prijelaznom roku, te uz dobru dosadašnju igru i trening mislim da smo mi favoriti na svom parketu u Gospinom polju.

Što bi trebalo poduzeti kako bi se dobila ekipa kao što je Sonik? Što ste u prve dvije utakmice prepoznali kao njihove prednosti, odnosno mane?
Mislim da smo fizički jači, a imamo i veći broj viših igrača. Sonik je momčad sastavljena od brzih igrača, ali nemaju neku visinu. Imaju možda dva igrača visine preko dva metra. Prema tome, naša je prednost prije svega u skoku i unutarnjoj igri. Ako uspijemo iskoristiti te naše prednosti, onda bismo trebali pobijediti.

Jeste li generalno zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone?
Zadovoljni smo s dosad postignutim, a sad nas čeka taj derbi u nedjelju u Gospinom polju na koji smo potpuno koncentrirani. Ove sezone smo se pojačali s nekoliko igrača pa je po mom mišljenju sad momčad spremna za ulazak u viši rang, što nam je bio postavljeni cilj pred početak ove sezone. Ako sve bude kako treba, slavit ćemo protiv Sonika te se učvrstiti na vrhu ljestvice A-2 lige.

Vratili ste se u KK Dubrovnik na početku sezone iz A-1 ligaša KK Šrljeva, a u momčadi je još nekoliko novopridošlih igrača, od Režića i Tešije, preko Hajdića, Glavinića i Bobana. Momčad je, dakle, u odnosu na lani nova, s puno više iskustva?
Mislim da su se svi novi igrači sjajno uklopili u momčad i igru Dubrovnika. Glavinić nam je donio iskustvo, a u Bobanu imamo veliko pojačanje na poziciji ‘playmakera’. Svi skupa treniramo te sad sve to izgleda puno ozbiljnije. Po mojoj procjeni, imamo najjaču momčad u ligi.

Lani ste igrali prvoligašku košarku za KK Škrljevo. Koliko je bilo uspješno?
U prvom dijelu sezone je bilo dobro, ali sam se u drugom dijelu sezone ozlijedio pa nisam toliko sudjelovao. Zato sam se odlučio vratiti kući.

Što klub kao što je KK Dubrovnik mora napraviti da bi dogodine igrao u višem rangu? U A-1 ligi igraju, naravno, klubovi s jačim sastavima.
Trebalo bi svakako zadržati ovu ekipu na okupu te dovesti jedno ili dva ozbiljna, jaka pojačanja. Mislim da bismo se onda mogli sa svima dobro nositi. Onda bismo bili stabilni prvoligaši.

KK Dubrovnik ove sezone nastupa na više ‘frontova’. Od seniora preko nekoliko sastava mlađih kategorija. Koliko ste zadovoljni angažmanom uprave kluba?
Predsjednik Božo Koprivica sjajno radi svoj posao, Darko Kunce puno pomaže kao član uprave. Dobro nas prate, imamo sve što nam treba. Mislim da smo stabilan klub te da imamo sve uvjete za prijelaz u viši rang natjecanja.

U nedjelju je derbi koji vrlo vjerojatno odlučuje o tom odlasku u viši rang. Inače vas na tribinama prati vjerna publika, očekujete li možda veći odaziv s obzirom na značaj meča?
Vjerujem da će u nedjelju biti malo više gledatelja. Imamo mi svoju stalnu publiku koja nam daje podršku na svim domaćim utakmicama. Međutim, protiv Sonik Puntamike je to ipak derbi pa očekujem još veću podršku dubrovačke publike.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist