Urednički izborZanimljivosti

Ivan Grkeš pobjednik biciklijade u spomen na Gabrijela Bebića

Ivan Grkeš pobjednik biciklijade u spomen na Gabrijela Bebića

Biciklističko natjecanje ‘Vratimo djecu na igrališta – Dundo Đelo’ okupilo je u subotu popodne na igralištu OŠ Lapad oko 120 učenika od prvog do trećeg razreda osnovnih škola.
Cilj organizatora, udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik, koja natjecanja organizira posljednje tri godine, jest odvojiti djecu od društvenih mreža, igrica, bezbrojnh sati provedenih ispred televizora i vratiti ih u njihovo prirodno okruženje, a to su igrališta!
Današnja biciklijada bila je posvećena tragično preminuom dječaku Gabrijelu Bebiću, čija je majka Ivana podržala natjecanje te uručila jednu od nagrada, a podržala ga je i državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanja Putica te dubrovački rukometaši.
Dobre zabave, smijeha i druženja nije nedostajala, a današnji pobjednik je Ivan Grkeš. Drugo mjesto pripalo je Petru Fioreniniju dok je treći bio Marko Banac.

Nagrade najboljima su skulpture s motivima natjecanja, dunda Đela, čije ime natjecanje od danas nosi, i mora izrađene od stakla i kamena, rukometna lopta s potpisima svih igrača i škola jahanja u Kojan Koralu.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist