Sport

Iva Oberan i Anđela Violić dobitnice Nagrade Dražen Petrović

Iva Oberan i Anđela Violić dobitnice Nagrade Dražen Petrović

Judašice Iva Oberan (JK Župa dubrovačka) i Anđela Violić (JK Dubrovnik 1966) su među ovogodišnjim lauretaima Nagrade Dražen Petrović u 2016. godini.

Naime, najuspješnijom ženskom ekipom mlađih dobnih kategorija proglašena je hrvatska kadetska judo reprezentacija u sastavu Matea Brletić, Lara Cvjetko, Iva Oberan, Lara Kliba, Lucija Babić, Anđela Violić, Helena Vuković, Lorena Štengl i Matea Behin. Mlade judašice pod vodstvom izbornika Deana Ilića zauzele su ekipno 3. mjesto na Europskom prvenstvu u finskoj Vantai u srpnju 2016. godine.
Odlučeno je to na današnjoj sjednici Odbora kojeg čine predstavnici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.
Ivi Oberan ovo nije prva Nagrada Dražen Petrović, priznanja koje se na godišnjoj razini dodjeljuje najboljim i perspektivnim mladim hrvatskim sportašima. Istu je župska judašica osvojila i prošle godine kao članica najuspješnije ženske ekipe, hrvatske kadetske judo reprezentacije, koja je osvojila srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Sofiji te Svjetskom prvenstvu u Sarajevu.
Inače, judašica Brigita Matić proglašena je najuspješnijom sportašicom mlađih dobnih kategorija, dok je najuspješnijim sportašem mlađih dobnih kategorija proglašen skijaški reprezentativac Istok Rodeš.
Hrvatska rukometna reprezentacija U18 proglašena je najuspješnijom muškom ekipom mlađih dobnih kategorija na temelju srebra osvojenog na Europskom kadetskom prvenstvu održanom u kolovozu u Koprivnici.
Boćarima Ivanu Čoriću i Mateu Načinoviću pripala je nagrada za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu mlađih dobnih kategorija za 3. mjesto osvojeno u štafetnom izbijanju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Casablanci u rujnu 2015. godine.
Svjetska kadetska prvakinja u karateu, 16-godišnja Jelena Pehar proglašena je sportašicom – najvećom nadom hrvatskog sporta, dok je njezin vršnjak Luka Štrbenac dobitnik iste nagrade u muškoj konkurenciji, i to za osvojen naslov europskog juniorskog prvaka u streljačkoj disciplini samostrel Field.

 

Dobitnicima će se Nagrada „Dražen Petrović“ uručiti 10. rujna na proslavi 25. godišnjice osnutka HOO-a u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a među uručiteljima će biti i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist