Aktualno

Istražite GARAŽU!

Istražite GARAŽU!

Grad Dubrovnik je sukladno odluci donesenoj na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Županijskom Državnom odvjetništvu u Dubrovniku dostavio podnesak u kojem se traži poduzimanje odgovarajućih radnji iz područja njihove nadležnosti, u vezi s ispitivanjem osnovanosti sumnji iznesenih na navedenoj sjednici.

U dopisu Grad Dubrovnik traži odgovore na pitanja zbog čega je investicija isprva ponuđena po cijeni od 9 milijuna eura na kraju narasla na 17,9 milijuna eura. Također, traži se utvrđivanje je li počinjena šteta za Grad Dubrovnik kada u „javno privatno partnerstvo“ nije priznato i valorizirano gradsko vlasništvo nad uloženim zemljištem, posebno uzme li se u obzir činjenicu da je s druge strane za ulaganje Midia grupe dogovorena kamata od 8%.

„Molimo da istražite temeljem kojeg zakonskog propisa je 3,1 milijun eura uplaćen na račune trgovačkog društva na Malti, što je Grad Dubrovnik za taj iznos dobio i zbog čega Grad Dubrovnik mora vraćati taj novac“, stoji nadalje u dopisu kojim se zahtijeva ispitivanje odgovornosti potpisnika ugovora kojim se Grad obvezuje na davanje jamstava trgovačkom društvu kojem nije vlasnik, iako je ta ugovorena stavka u suprotnosti sa zakonima Republike Hrvatske. Zahtjev je na znanje dostavljen Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj, Državnom uredu za reviziju i Ministarstvu uprave – piše u priopćenju Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist