Natrag
22.4.2019 08:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Istraga stala na vještačenju

19.1.2012 @ 10:03 Barbara Đurasović Crna kronika

Podijelite:

Petnaest mjeseci nakon kobne prometne nesreće i pogibije dvadesetogodišnje Ivane Obad istraga o okolnostima nesreće stala je na prometnom vještačenju.

Podsjetimo, Obad je stradala 5. studenog 2010. godine nedaleko od odmorišta Bosiljevo kao suputnica u Ferrariju Marina Čolaka koji je nakon utrkivanja sletio s autoceste.

– Nakon što je tužiteljstvo zatražilo proširenje istrage, koja je uz Marina Čolaka uključila i Dalibora Opačka, odlučeno je da se provede vještačenje, koje je povjereno profesoru Zdravku Bukljašu s Katedre za prometna vještačenja Prometnog fakulteta. Nakon što se mjesecima ništa nije događalo, slao sam požurnice. Na kraju sam doznao da fakultet s vještačenjem nema ništa jer ga je povjerio nekom od vanjskih suradnika. Očekivao sam da će slučaj preuzeti profesor Bukljaš, kao priznati stručnjak – kazao je za Večernji list Mladen Kosijer, istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu.

Iz prvog vještačenja koje je obavio Vlado Arbutina, na temelju dokumenata dalo se zaključiti da bi odgovornost za nesreću osim na Čolaka, mogla pasti i na Opačka koji se s njim utrkivao "nabrijanim" Nissanom. Njih dvojica vozili su brzinom i većom od 200 kilometara na sat, a neposredno prije sudara, u slalomu između drugih vozača, kretali se brzinom znatno većom od dopuštenih 130.

U kojoj je fazi postupak i tko će ga od suradnika fakulteta obaviti još uvjek ostaje nepoznanica.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana