Vaše vijesti

ISTINA PO KACIGI I GUZINI Teo Trostmann: Ako se Srbija doživi kao žrtva, ona neće doći do pozitivne katarze

Srbi se odbijaju suočiti sa činjenicom da su poput npr. Nijemaca 1939. vršili nasilja i osvajanja nad susjednim narodima. Demoniziranje Hrvata i višestruko uvećavanje srpskih žrtva može biti podloga za još jedan zlonamjerni plan SANU.

Razgovor u kojem bi baratali činjenicama i povijesnim izvorima nastojeći razumjeti uzroke i posljedice imao bi smisla. Ovako, ako se Srbija doživi kao žrtva (čemu jako pomažu ljudi poput Zafranovića i Darka Kacige) ona neće doći do pozitivne katarze i normalizacije odnosa sa susjedima (uz puno pravo zaštite svoje manjine), što je na štetu ekonomije, kulture i može biti klica novih ratova.

 

 

Pa i u videouratku jasno lažu voditelj i gost da je to tukla neka vojska po Dubrovniku (JNA?), da nisu domaći seljaci iz srpskih sela hercegovačkih tukli po Gradu, da su sve strane iste, nitko nije kriv, to je netko zavadio raju, da su oficiri oslobođeni jer su ludi, jer samo lud čovjek bi pucao po Dubrovniku. itd.

Milošević i srpski narod su de facto nevini!

Preskočimo li 13. stoljeće i pravoslavizaciju Crne Gore i istočne Hercegovine, dolazimo do turskih ratova i prodora sa Turcima srpskoga pravoslavlja u Zapadnu Bosnu (tj. centralnu Hrvatsku iliti tursku Hrvatsku), Knin i Pakrac. Obnova srpske ideje u 19. stoljeću ide za stvaranjem Velike Srbije i posrbljavanjem Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca, Makedonaca pri čemu je jugoslavenstvo smokvin list.

Srbija 19. stoljeća je nalik napoleonskoj i Pruskoj (istočnonjemačkoj) državi, ekspanzivni nacionalizam i militarizam s tim da nisu imali talenta za industriju i savjesnih etičnih činovnika!

Kraljevina Jugoslavija je otrijeznila većinu Hrvata žandarskom batinom,pljačkom i centralizacijom te forsiranjem i kolonizacijom srpskog etnosa.

1941. se u Hrvatskoj vodi građanski rat između Hrvata fašista i Hrvata komunista pri čemu ovi potonji koriste ustanak Srba, dok Talijani štite četnike u istočnoj Hercegovini i Kninu.

Zločin u Kapavici pri kraju rujna 1944. je grozan, užasavam ga se i osuđujem ga, ali niti ubijanje od strane partizana u selu Čavkarici 450 bošnjačkih žena i djece nije čin dobrotoljublja. Stavljati Kapavicu ili Jasenovac van konteksta pokolja Hrvata u Rami,Poljicama i zaleđu Omiša, Zrinu, Udbini ili Bošnjaka u Podrinju, Drvaru i Kulen Vakufu nije pošteno, kao što ni čin komunističkoga aktiviranja eksploziva u Smederevu pri čemu je poginulo 2.000 nevinih građana ne može odobriti nitko tko nije teški psihopat.

Osuđujem svaki zločin pa i zločin laži jer laž je ta koja perfidno služi da se neki narod drži u pokornosti.
Usput, Kapavica se događala u vrijeme teških bombardiranja Stona od starne Engleza, a nakon Kapavice je ubijeno 120 njemačkih vojnika (pretežno Hrvata iz 369 divizije koji su u Vukovu klancu tučeni sa engleskih brodova. (po partizanskim izvorima 1.000 do 2.000, očito im matematika nije jača strana)

Zanimljiva je i statistika ‘slučajnoga i pravednoga’ ubijanja svećenika.
U Rusiji je samo 1937. uhićeno 162.500 svećenika od čega je 89.000 pogubljeno, u španjolskom građanskom ratu je ubijeno 6.832 crkvenih osoba (13 biskupa, 4122 svećenika i sjemeništarca, 2364 redovnika, 283 časne sestre).

U Hrvatskoj i BiH je ubijeno 663 klerika ,od toga su partizani ubili 565, četnici 37, Angloamerikani u bombardiranjima 32, nacisti 16, NDH 11, talijanski fašisti 2. (ubijena je i 31. časna sestra).

Koordinator OZNA-e za Dalmaciju 1944. g. Ante Jurjević Baja u razgovoru sa novinarom Suadom Ahmetovićem  u prosincu 1992. tvrdi ‘moje je intimno uvjerenje da su naši obavještajci živjeli u uvjerenju (Marx bi inzistirao na činjenicama, ne na uvjerenju dragi drugovi, op.T.T) da je glavna neprijateljska služba djelovala među dubrovačkim isusovcima.To je bio glavni razlog pogibije tolikih svećenika. Ne znam jesu li oni radili za Engleze ili za Gestapo (u to vrijeme je postolar M.C na Korčuli dao odvući sa plaže i pogubiti u jami tri građanina osumnjičena za anglofiliju, op.T.T), ali rečeno mi je da je to obavještajno žarište. Podatke je davala obavještajna služba,davao ih je Dušan Guzina’. Dakle baza podataka i inspirator je bio Guzina?! Historija po Dušanu Guzini!

Samo da spomenemo strašan zločin u Kaštel Sućurcu kada je u prosincu 1943. bomba pogodila punu crkvu vjernika i ubila 65 osoba na misi, a ukupno 97 u Kaštelima toga dana. I ono što je najbolnije te hrvatske žrtve zločina bombardiranja civilnih ciljeva bile su pripisane na popisu žrtava Jasenovca o čemu možete pročitati u tekstu Ubijeni Kaštelani na misi 1943. godine.

Južnoafrički antifašisti (SAF) su bombardirali crkvicu sv. Vlaha na Gorici, uništili crkvu u Karlobagu, više se ne sjećam je li RAF ili SAF gađao sv Križ u Gružu.

Za kraj citat Darka Kacige Dubrovčanina koji HDZ uvlači u Drugi svjetski rat (osobno ne poznam nijednog istaknutog HDZ-ovca koji je bio ustaša ili potomak ustaše, op.T.T)

I pazite sad, Predsjednice Republike i Predsjedniče Sabora, Biskupe šibenski i Katedralni župniče dubrovački, Ministre branitelja i Predsjedniče Matice, Predsjedniče hrvatskih domobrana kako šibensko- kninskih, tako i dubrovačko-neretvanskih, poruku koja slijedi: ‘Žrtve mogu da zaborave samo ako dželati (hrvatski: kleroustaše; novohrvatski: hadezenjare, pojasnio prevoditelj D.K.) pristanu da se sjećaju.’

Teo Trostmann


Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

CRTICE IZ MALE BRAĆE Klaustar je nekad služio kao groblje

Dulist

STANOVNICI POKRENULI PETICIJU Cesta kroz Rožat je ‘trkalište’, urgirajte već jednom!

Dulist

KLAUSTAR MALE BRAĆE Jedan od najčešćih ukrasa je simbol kugle

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija