Aktualno

Ispred Olge Vlahušić zvao Bajića

– Gradonačelnik Andro Vlahušić je ispred mene nazvao Mladena Bajića i ispričao mu sve o sporna dva dopisa na što mu je ovaj kazao da to prijavi Općinskom državnom odvjetništvu

– kazala je Olga Muratti, predsjednica Gradskog vijeća Dubrovnika tijekom svog današnjeg svjedočenja na Županijskom sudu u Dubrovniku, na suđenju Andru Vlahušiću i Peru Vićanu za aferu Šipan, donosi portal Slobodne Dalmacije.

Prema  njenom mišljenju Vlahušić je bio iznenađen i zatečen kada je od svoje tajnice saznao kako u predmetu gradskog komunalnog poduzeća "Vrtlar" postoje dva dopisa od kojih je drugi izdiktirao Pero Vićan i odnosi se na kupoprodaju zgrade na Šipanu.

Prva je saslušana Jelena Pavlović, tajnica gradonačelnika Vlahušića.  

– U predmetu "Vrtlar" postoji dopis Denisu Orliću, predsjedniku Društva prijatelja dubrovačkih starina od 26. travnja 2010. godine koji je meni osobno izdiktirao gradonačelnik, a u njemu stoji kako je Grad suglasan sa kratkotočnom pozajmicom od milijun i pol kuna tom komunalnom poduzeću čiji radnici su bili tada u štrajku jer nisu primili plaću tri mjeseca. Istog dana je kasnije došao Pero Vićan i kazao kako ima nadopunu na dopis, a kako je gradonačelnik bio u gužvi obavijestila sam ga i on je odobrio nadopunu. Pero Vićan mi je zatim izdiktirao drugi dopis Denisu Orliću "da je Grad suglasan s obzirom na novo vještvo maksimalno isplatiti 2 milijuna kuna – kazala je tajnica i prepričala kako je kasnije Vićan taj drugi dopis dao Vlahušiću u njenom uredu na potpis te je kazao kako će ga sam odnijet Orliću.

Sporno je što je Andro Vlahušić mislio da se nadopuna dopisa odnosi također na Vrtlar, a zapravo se radilo o kupoprodaji bivše Općinske zgrade na Šipanu.

– Pitala sam gradonačelnika Vlahušića je li istina kako je plaćeno 5 milijuna kuna za zgradu na Šipanu, a on mi je odgovorio kako je istina, ali i kako je Revizija izvršila kontrolu i kako je utvrđeno da nije bilo nepravilnosti. Također moram kazati kako sam na Povjerenstvu za imovinu ja shvatila da je kupac zgrade DPDS, a ne Grad. Znam kako je postojala procjena izrađena na zahtjev Dubrovačkog primorja, a tada je na Povjerenstvu predloženo drugo vještačenje koje je procijenilo zgradu na nešto više od 4 milijuna kuna – istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti, a donosi portal Slobodne Dalmacije.

Opisala je razgovor u gradonačelnikovu uredu, koji je tajnici Jeleni Pavlović kazao da mu donese dopis vezano za "slučaj Vrtlar" te je tada bio iznenađen kada je saznao kako postoje dva dopisa.

Nakon uvida u oba dopisa od 26. travnja 2010. godine, kada je vidio da se drugi odnosi na prodaju zgrade na Šipanu, ispričala je svjedokinja, Vlahušić je odmah nazvao Mladena Bajića i prepričao mu slijed događaja. Na Bajićev savjet, kasnije je i prijavio sve Općinskom državnom odvjetništvu.
 

Pročitajte još

Hanibal Lucić oštetio rivu u Suđurđu

Dulist

Zračna luka u srpnju sa skoro pola milijuna putnika manje nego 2019.

Dulist

REZOVI VLADE Do izbora 2021. imat ćemo 634 lokalna dužnosnika manje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija