Kultura

Ispred Dvora koncert DSO-a, u Dvoru program za djecu

Ispred Dvora koncert DSO-a, u Dvoru program za djecu

Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački muzeji će subotnje jutro, 6. lipnja, učiniti zanimljivim svima koji se nađu u gradu i onima koji su se zaželjeli kulturnih događanja, a program koji ove dvije ustanove pripremaju namijenjen je za djecu i odrasle.

Dubrovački muzeji za djecu nižih razreda osnovne škole od 10.45 do 12.15 organiziraju vodstvo i radionicu na kojoj će učiti o životu kneza, vlastele i pučana u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike. Broj polaznika je ograničen na deset, a voditelj edukativnih radionica je muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija.

Za to vrijeme, od 11 sati, svi ljubitelji glazbe ispred Dvora moći će uživati u koncertu Gudačkog komornog ansambla DSO-a uz umjetničko vodstvo violinistice Mirabai Weismehl Rosenfeld. Na programu su djela J.S. Bacha, G.F. Händela, L. Sorkočevića i E. Elgara. Koncert je besplatan.

Ovo će biti prvi koncert dubrovačkih simfoničara nakon nešto više od dvomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, a tijekom koje su objavili niz video spotova od kuće, online koncerata i snimki pojedinih članova orkestra te ujedno i prelazak iz virtualnog u stvarni svijet. Tijekom lipnja planira se više koncerata komorne, ali i popularne glazbe na gradskim prostorima.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist